Televisió

Sorogoyen no defalleix

El realitzador està buscant socis internacionals per fer realitat la seva ambiciosa sèrie sobre la guerra civil espanyola, cancel·lada per Movistar Plus+.

Rodrigo Sorogoyen treballa en el projecte juntament amb Isabel Peña.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Rodrigo Sorogoyen no es rendeix i insisteix a tirar endavant la seva ambiciosa sèrie de televisió sobre la guerra civil espanyola, després que el projecte fos cancel·lat per Movistar Plus+. El cineasta està mirant de portar al mercat internacional La Guerra, la minisèrie històrica que fa temps que desenvolupa amb Isabel Peña, buscant socis de producció i intentant reunir el finançament necessari, segons infor-ma Variety.

El fòrum de coproducció i finançament d’Iberseries & Platino, celebrat aquesta setmana a Madrid, ha servit perquè Caballo Films, productora fundada pel realitzador i Eduardo Villanueva, hagi pogut presentar el projecte en societat a la recerca d’aliances que permetin materialitzar la que des de la capçalera nord-americana s’ha catalogat com “una de les sèries espanyoles més grans mai fetes”. Ara com ara, ja han avançat que tenen els tres primers guions acabats.

Cal recordar que el projecte va ser anunciat oficialment al març del 2021 per Movistar, que l’havia plantejat com una de les seves futures grans apostes de ficció. Una aposta que es va descartar finalment el mes d’abril passat. La companyia va decidir aturar-ne el desenvolupament quan encara no tenia títol oficial ni calendari, sense que en transcendissin els motius oficials.

Fonts externes a la plataforma van apuntar a causes polítiques darrere la decisió, similars a les que haurien motivat que no es renovessin Antidisturbios (malgrat el seu èxit), ni Reyes de la noche (quan ja en preparava la segona temporada), i que també hauria afectat els continguts de comèdia del seu catàleg, que va portar al fet que diversos humoristes apuntessin a una “censura” de la ultradreta. Per part seva, Movistar Plus+ va assegurar que es tractava d’una “aturada temporal” del projecte motivada per una estratègia comercial.

tracking