Agenda

Antonio de Nebrija, primer humanista hispànic

Consulta l'agenda cultural i d'activitats d'Andorra avui

Antonio de Nebrija, primer humanista hispànic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

LA PROPOSTA DEL DIA

Antonio de Nebrija, primer humanista hispànic

La conferenciant Fabiola Sofia Masegosa, doctora en Filologia, tractarà sobre l’extensa obra filològica d’Antonio de Nebrija, primer humanista hispànic, i analitzarà la seva estreta relació amb la pedagogia i la seva eloqüent defensa de l’escola com a instrument de socialització a la commemoració dels 500 anys de la seva mort (1444-1522). Hora: 20 h. Centre cultural la Llacuna. Andorra la Vella.

VISITES

Visita guiada a Andorra la Vella

Aquesta activitat ens permet visitar d’una forma distesa els llocs més emblemàtics i interessants d’Andorra la Vella, incloent-hi el centre històric. Hora: 18 h. Plaça de la Rotonda. Andorra la Vella.

Visita guiada nocturna a Escaldes-Caldea. Festival de llum i color

Explorarem la parròquia, part de les seves escultures, monuments i l’arquitectura d’avantguarda en què la il·luminació juga un paper significatiu. Hora: 22 h. Parc de la Mola. Escaldes-Engordany.

EXPOSICIONS

‘Històries per viure’

Exposició itinerant de l’Associació de Trasplantats i Donants d’Andorra (Atida) per donar visibilitat a les persones trasplantades i explicar, mitjançant imatges, quines són les històries personals que trobem darrere de cada mirada. A la planta -1 de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. Fins al 30 de setembre.

‘Epifanies i falsos déus’

Dotze pintures treballades amb acrílics sobre llenç i una mica de pastel, paisatges i elements de la fisonomia andorrana que sovint s’hi reconeixen i altres vegades no, i que té la voluntat de fer reflexionar el públic sobre la importància que donem als elements urbans.

Sala d’exposicions del comú. Encamp.

Fins al 30 de setembre.

Manuel Luna

Exposició de Manuel Luna en la 4a edició d’Ordino Jardins d’Art. Sala La Bruna. Ordino.

Fins al 30 de setembre del 2022.

‘Balance in Chaos’

Mostra de l’artista Trudy Kunkeler.

Galeria Taranmana, Escaldes-Engordany.

Fins al 22 d’octubre del 2022.

Carmen Salillas

Exposició de pintura a càrrec de Carme Salillas. Centre Cultural i de Congressos Lauredià. Sant Julià de Lòria. Fins al 14 d’octubre.

‘Made in ParIs: La generació de Matisse, Lagar Foujita’

El Museu Carmen Thyssen Andorra acull la sisena mostra, Made in Paris: La generació de Matisse, Lagar i Foujita, una exposició que vol reflectir l’imant cultural de París entre final del segle XIX i principi del segle XX.

Museu Thyssen. Escaldes. Fins al 8 de gener.

‘Bruce Weber: Turn to the light’

Nascut a Greensburg, Pennsilvània, l'any 1946, Bruce Weber és un dels fotògrafs més influents i amb més prestigi del món. Galeria Alta a Anyós. La Massana. Fins al 16 de desembre.

J. L. Fernán

Exposició en memòria del dibuixant de còmics J. L. Fernán (1931 - 2020) amb una selecció d'originals que il·lustra tota la seva carrera professional en algunes de les revistes més importants, des dels anys 70 fins als 90 del segle vint. Museu del Còmic. La Massana. Fins al 29 d’octubre.

‘Contra el mal’

Aquesta exposició constitueix una ocasió extraordinària per poder conèixer, a través de reproduccions, 8 sentències originals i la seva transcripció, que es conserven a l’Arxiu Nacional, de processos judicials contra dones acusades de bruixeria. Sala Sergi Mas. Sant Julià de Lòria. Fins al 29 d’octubre.

tracking