x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Televisió

Tornen els Globus d'Or

Els guardons tornaran a ser emesos per televisió després del boicot de l’any passat, un cop realitzades una sèrie de reformes que no han estat lliures de polèmica.
Tornen els Globus d'Or

Tornen els Globus d'Or

Tornen els Globus d'Or

Actualitzada 22/09/2022 a les 06:31
Els Globus d’Or tornaran a emetre’s per televisió el 10 de gener del 2023, segons han confirmat la cadena NBC i l’Associació de la Premsa Estrangera de Hollywood (HFPA), sumida des de l’any passat en una greu crisi de reputació.

“Reconeixem el compromís de l’HFPA pel canvi i volem donar la benvinguda als Globus d’Or a l’NBC per celebrar el seu 80è aniversari”, ha dit la presidenta de la divisió d’entreteniment de la cadena, Frances Berwick, en un comunicat. No obstant això, la lletra petita del contracte indica que l’emissora i l’organització només han aconseguit un acord per a un any que haurà de renegociar-se si totes dues parts queden satisfetes amb el retorn de la cerimònia que sempre ha marcat l’inici a la carrera pels Oscar.

L’NBC, propietària dels drets dels Globus d’Or des del 1996, va decidir no emetre la gala del 2022 després que un centenar de firmes de publicitat a banda i banda de l’Atlàntic anunciessin un boicot al qual es van sumar pesos pesants de Hollywood com els estudis Warner Bros, Netflix i Amazon Studios. El declivi dels premis va arribar quan es van intensificar les denúncies contra l’HFPA per pràctiques de dubtosa ètica entre els seus membres, com nominar certes produccions a canvi de viatges i regals o impedir la feina a altres periodistes de fora de l’organització. La gota que va fer vessar el got va ser que, en ple any de conscienciació sobre el racisme als Estats Units, l’associació, amb 70 integrants, no tenia cap persona negra en les seves files.

Després de la polèmica, l’HFPA va incloure una vintena de nous membres i es va comprometre a una sèrie de reformes, que de moment només s’han cristal·litzat en el traspàs de la seva marca a una empresa privada. Aquest estiu, la majoria dels membres va optar per transferir la gestió de tot allò referent als guardons a Eldridge Industries LLC, una entitat controlada per l’empresari Todd Boehly, qui exerceix de conseller delegat (CEO) interí de l’HFPA des de l’any passat. Fins aleshores, l’associació operava com una entitat sense ànim de lucre que tenia un contracte pel qual l’NBC pagava seixanta milions de dòlars l’any per produir la gala.

No obstant això, el canvi de titularitat no ha quedat exempt de polèmica, ja que el nou propietari dels Globus d’Or estaria en conflicte d’interessos en ser productor de ficcions com Ozark i The Great i comptar amb participacions a The Hollywood Reporter, mitjà de referència en la indústria audiovisual.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts