Televisió

Les sèries del mes (i III)

L’esperada preqüela de ‘Joc de Trons’, ‘La casa del dragón’, arriba a HBO el 19 d’agost, mentre que ‘Andor’, la nova sèrie d’‘Star Wars’, retarda l’estrena de sorpresa.

'La casa del dragón' és la gran aposta d'HBO Max aquesta temporada.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

lma, 19 d’agost a Netflix. El cineasta Kike Maíllo, guanyador del Goya per la cinta de ciència-ficció Eva (2011), es passa a la producció de sèries de televisió amb Alma, thriller sobrenatural que dirigeix al costat del també director de cinema Sergio G. Sánchez, show­runner de la nova producció. La sèrie explica la història d’Alma (Mireia Oriol), una noia que, després de sobreviure a un accident d’autobús on moren gairebé tots els seus companys, desperta en un hospital sense recordar res. Traumatitzada pel succés, pateix terrors nocturns i visions que no aconsegueix desentranyar.

–La casa del dragón, 19 d’agost a HBO Max. Aquesta preqüela de Juego de Tronos, basada en la novel·la Foc i sang, de George R. R. Martin, està ambientada 200 anys abans dels fets de la sèrie original i explica la història de la casa Targaryen, els avantpassats de Daenerys, que va ser una de les grans protagonistes de la ficció mare. Si Juego de Tronos va ser un dels fenòmens televisius més importants del segle, aquesta preqüela, també desenvolupada per HBO Max, promet ser una digna continuació, si bé en el temps serà antecessora. La història té com a protagonista el príncep Daemon Targaryen (Matt Smith), germà menor del rei Viserys (Paddy Considine) i un dels hereus al tron, un personatge que es distingeix per les seves habilitats de combat i per ser un genet de dracs. Es viu un moment de transició en el poder, però com calia esperar, no és probable que s’accepti sense més que una dona, la filla del rei, ocupi el Tron de ferro.

–Andor, 21 de setembre a Disney+. La que era una de les grans apostes de la plataforma per a aquest mes d’agost –l’estrena estava inicialment prevista per al dia 31– ha retardat el llançament tres setmanes, al 21 de setembre. La companyia ho va anunciar dimarts de sorpresa, i tot i que no s’ha esmentat la raó de la decisió, es creu que podria ser pel fet que She-Hulk començarà el 17 d’agost i Disney vol evitar que dues estrenes importants s’ajuntin. Andor, preqüela d’Star Wars: Rogue One, arriba com una sèrie dotze episodis, amb dues temporades, on Diego Luna repeteix el paper del soldat galàctic Cassian Andor.

tracking