Televisió

'Pinocchio', a punt

Netflix estrena el primer tràiler de l’adaptació del clàssic italià realitzada per Guillermo del Toro i Mark Gustafson, que arribarà a la plataforma al desembre.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Netflix acaba d’estrenar el primer tràiler de Pinocchio, l’esperada adaptació animada del clàssic conte infantil que va dirigir el mexicà Guillermo del Toro al costat de l’estatunidenc Mark Gustafson. La pel·lícula arribarà al catàleg de la plataforma el desembre, tot i que un mes abans tindrà un recorregut limitat en cinemes, la qual cosa demostra que la companyia veu la cinta com una de les seves grans apostes per als Oscar.

Ewan McGregor, David Bradley, Christoph Waltz, Tilda Swinton, Cate Blanchett, Finn Wolfhard, Ron Perlman i Tim Blake Nelson donen veu als personatges en la versió en anglès del film. La cinta, que segueix la tècnica de l’stop-motion (animació fotograma a fotograma), està ambientada a Itàlia durant el període d’entreguerres, abans que el feixisme arribés al poder.

Fa un mes, durant el Festival de Guadalajara, Del Toro va explicar que va apostar per una versió contestatària i desobedient de Pinocchio. “M’interessava molt que no fos a favor dels bons costums i l’estructura de la majoria dels Pinotxos, que diuen que ser desobedient és dolent. El personatge aposta per ser bo i no seguir ordres”, va analitzar. “Crec que per ser qui ets no has de trair la teva naturalesa”, va afegir.

El realitzador, que va rodar el film als Estats Units i Mèxic, va assegurar que la seva nova cinta “no pot ser més personal”, i que li interessava tocar temes com l’amor, la mort i el que significa ser humà. “El que m’importa és si em commou, si em fa riure, si em fa plorar, si ho entenc; no pot ser més personal aquesta pel·lícula, evidentment té a veure amb la vida, la mort, l’amor, el que és comportar-se com un titella i el que és comportar-se com un ésser humà”, va emfatitzar.

Del Toro porta 15 anys concretant aquest projecte, que suposa un retorn als seus orígens al cinema, quan realitzava curts d’animació en plastilina en súper-8.

Pinocchio

tracking