Televisió

Una sèrie dura i real

La nova sèrie de Netflix ‘Intimidad’, creada per Laura Sarmiento i Verónica Fernández, planteja una forta i interessant crítica social: delictes contra la intimitat.

Intimidad

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nova sèrie de moda de l’estiu parteix de la difusió viral i no consentida de les imatges íntimes de les dues protagonistes: la titent d’alcalde de Bilbao, Malen (Itziar Ituño) i una treballadora d’una fàbrica de la mateixa ciutat, Ane (Verónica Echegui).

El cas de Malen Zubiri, la principal protagonista, se centra com la seva candidatura a les municiapls es veu greument alterada després de l’aparició d’un vídeo d’ella i un amant tenint sexe en una platja del sud de França. També és la història de Begoña Uribe (Patricia López Arnaiz), que vol aclarir el que li va passar a la seva germana Ane (Verónica Echegui), que es va suïcidar quan algú va filtrar un vídeo sexual seu entre els companys de la fàbrica.

En temps de vulneració de la intimitat, de compartició insensata de continguts que poden ser perjudicials per a tercers i de culpabilització de les víctimes (o almenys de centrar-hi el relat), de vegades amb subjectes còmplices de l’abús a base de rialles i xafarderies, Intimidad sap abordar i contextualitzar la problemàtica amb perspectiva.

Però que sigui necessària no vol dir que es percebi de bon principi com un decàleg de bons i mals comportaments, sobretot quan les actrius interpreten personatges en els quals es pot clavar la dent, que s’entenen com a víctimes però també com a dones reconeixibles, comprensibles, diferents, plenes.

Ja sigui per la temàtica, per trobar-se a Netflix o per l’excel·lent treball interpretatiu que inclou Emma Suárez, Ana Wagener o Marc Martínez en un dels papers masculins, Intimidad es pot entendre com una companya ideal de Creedme (Unbelievable), la realista i dura sèrie sobre un violador en sèrie real, la investigació entorn del cas i tracte a les víctimes.

tracking