Televisió

Una nit frenètica

Netflix acaba d’estrenar ‘La noche más larga’, un ‘thriller’ carcerari protagonitzat per Alberto Ammann que planteja un dilema ètic enmig d’una lluita contrarellotge.

'La noche más larga' ja està disponible al catàleg de Netflix.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Compta més la vida de desenes de persones o la d’un ésser estimat? Netflix acaba d’estrenar la sèrie La noche más larga, un thriller carcerari protagonitzat per Alberto Ammann, qui emprèn una lluita contra el temps i també contra la moral i la seva pròpia ètica.

Tretze anys després d’aconseguir el Goya a l’actor revelació pel seu paper de funcionari de presons a Celda 211, Ammann torna a la presó per protagonitzar aquesta intriga creada per Víctor Sierra i Xosé Morais i dirigida per Óscar Pedraza, que va molt més allà de la temàtica carcerària.

“Hi ha un problema ètic i moral, que enfronta el meu personatge, el director del centre penitenciari Monte Baruca, amb part del seu equip i fins i tot amb la dona a qui estima. Hi ha un debat en el qual hi ha dues forces oposades des del principi, amb un munt de víctimes i de circumstàncies extremes”, apunta l’actor en una entrevista amb l’agència Efe sobre la ficció, que transcorre en una sola nit amb cronòmetre i compte enrere.

En concret, la trama de la sèrie se situa la nit de Nadal, quan traslladen a aquest particular centre penitenciari, en el qual hi ha mòduls per a delinqüents amb problemes mentals, un perillós assassí en sèrie: Simón Lago (Luis Callejo). En plena celebració, Hugo (Ammann) es veu obligat a traslladar-se a la presó, portant fins i tot els seus propis fills, per supervisar un operatiu especial de màxima seguretat.

Allà, però, es veu sorprès per un grup d’homes armats que envolten el centre i tallen les comunicacions amb l’exterior. El seu objectiu és que els lliurin Lago: si ho fan l’assalt acabarà en qüestió de minuts. Però Hugo, pressionat per amenaces personals, es nega a obeir i es prepara per resistir l’atac, acompanyat dels interns de la presó. Esclata llavors un polvorí d’explosions, bàndols, lleialtats i traïcions.

tracking