Agenda

'Made in Paris: La generació de Matisse, lagar i Foujita'

Consulta l'agenda cultural i d'activitats d'Andorra avui

'Made in Paris: La generació de Matisse, lagar i Foujita'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

LA PROPOSTA DEL DIA

‘Made in Paris: La generació de Matisse, lagar i Foujita’

Una exposició que vol reflectir l’imant cultural de París entre finals del segle XIX i principis del segle XX. Artistes com ara Henri Matisse, Léonard Tsuguharu Foujita i Charles Camoin són precursors de noves tendències fruit de l’evolució de l’impressionisme. Museu Thyssen. Escaldes-Engordany.

LLETRES

‘Benvolguda’ - club de lectura

L'obra literària Benvolguda, d'Empar Moliner, està protagonitzada per una dona de 50 anys. El llibre parla sobre el pas del temps, la vulnerabilitat de l’amor matrimonial, la drogodependència de la maternitat i la caducitat de la vida artística. Hora: 19:15 h. Biblioteca Comunal. Encamp.

ACTIVITAT

Mostra de pintrua de l’escola d’art

Realitat–Irrealitat / Utopia–Distòpia és el tema escollit per desenvolupar la temàtica d’aquest any. Els nostres alumnes ens presenten una mostra del procés del seu treball: esbossos i dibuixos fins a arribar a una aproximació a la seva realitat plasmada. Hora: 20 h.

Centre Cultural La Llacuna. Andorra la Vella.

EXPOSICIONS

Véronique Bandry

25 obres que plasmen diferents indrets del Principat. La tècnica que utilitza Bandry és l'acrílic diluït, una forma de pintar que està a cavall entre l'aquarel·la i l'acrílic tradicional. Aquesta tècnica li permet jugar amb aspectes com l'opacitat i la transparència o l'ombra i la llum. PIJ - Punt d'Informació Juvenil. Encamp. Fins al 15 de juny.

Interculturalitat

Una vintena d’associacions culturals i de residents d’Andorra ens plantegen paraules úniques, paraules quotidianes i significatives de la seva llengua que, per què no, podem acabar integrant com a pròpies. Plaça del Poble. Andorra la Vella. Fins al 17 de juny.

Despertar

Perico Pastor torna a Andorra amb la seva nova exposició anomenada Desperta. Galeria Pilar Riberaygua. Andorra la Vella. Fins al 8 de juliol.

Beeart

Mat Mathieus és el productor de la mel que comercialitza sota el nom de Mel Autèntic i juntament amb Nik Pietrocola han fet possible que les abelles es transformin en escultores. Museu Casa Rull. La Massana. Fins al 30 de juny.

Made in París: La generació de Matisse, Lagar i Foujita

El Museu Carmen Thyssen Andorra acull la sisena mostra, Made in Paris: La generació de Matisse, Lagar i Foujita, una exposició que vol reflectir l’imant cultural de París entre finals del segle XIX i principis del segle XX. Museu Thyssen. Escaldes-Engordany. Fins al 8 de gener.

Francesc Galobardes Carbonell

Exposició retrospectiva de l’obra de Francesc Galobardes Carbonell dels paisatges de la parròquia de Canillo. Fins al 30 de setembre.

Artistes compromesos

Anàlisi al voltant del compromís polític i els períodes bèl·lics dels artistes més representatius dels moviments del segle XX. Impartit per Alexia Collelldemont. Centre Cultural lL Llacuna. Andorra la Vella.

Fins al 15 de juny.

tracking