Televisió

Tisorada a Netflix

La companyia anuncia l’acomiadament de 150 treballadors, majoritàriament a la seu dels EUA, després de perdre 200.000 subscriptors entre el gener i el març.

El gegant de l'streaming està reduint la plantilla davant les pèrdues sofertes.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Netflix va anunciar ahir l’acomiadament de 150 treballadors, sobretot en la seu dels Estats Units, després de la pèrdua de 200.000 subscriptors durant el primer trimestre del 2022. “La desacceleració del creixement dels nostres ingressos implica reduir els costos com a empresa”, va justificar la companyia en un comunicat remès a la premsa. El text continua tot al·legant que els canvis es deuen a “necessitats comercials més que a l’acompliment individual” dels professionals acomiadats, i que estan treballant per tal de “donar-los tot el suport en una transició tan difícil”.

La desvinculació d’aquests 150 empleats, que als EUA representa una retallada del 2% de la plantilla total de la companyia, continua expandint els mals presagis sobre Netflix, des que ara fa un mes la seva cotització a Wall Street caigués un 36% per l’elevat nombre de baixes entre els usuaris. De fet, ja aleshores l’empresa va decidir rescindir el contracte a un nombre que no s’ha arribat a concretar de treballadors de Tudum, una pàgina web que forma part del seu conglomerat.

A més, segons el mitjà especialitzat Variety, la plataforma preveu eliminar altres 70 llocs de treball temporal en alguns dels estudis d’animació associats, així com en la contractació de treballadors freelance encarregats de les xarxes socials del grup.

Davant la saturació del mercat de les plataformes de streaming, els experts auguren que Netflix podria perdre altres dos milions de subscriptors durant el trimestre en curs, generant una gran convulsió entre accionistes i treballadors. Les últimes dades ofertes per la companyia sobre el nombre d’integrants de la plantilla ascendien a 11.000 empleats. Així mateix, l’empresa amb seu a Los Gatos (Califòrnia) compta amb aproximadament 220 milions d’usuaris repartits per tot el món.

tracking