Televisió

Més control a Netflix?

La plataforma porta mesos provant un mètode de verificació per evitar que els usuaris comparteixin el compte. Es demana una clau d’accés al client.

Netflix demana a alguns clients una clau d'accés per verificar la identitat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Netflix ofereix tres tipus de tarifes per a aquelles persones que vulguin utilitzar el seu servei. Dues permeten diversos accessos de manera simultània, una cosa que molts han aprofitat per compartir el compte amb altres persones. Fins ara semblava que la seva principal estratègia era anar elevant el preu d’aquestes tarifes cada poc temps, però els dirigents de la plataforma tenen clar que farà falta més que això.

Al final tot es redueix a com d’estrictes vulguin posar-se amb les seves normes d’ús, amb què ja deixen ben clar que “el servei de Netflix i tots els continguts que es vegin a través del servei són per al teu ús personal i no comercialitzable, i no es poden compartir amb individus fora de la teva llar”. I aquí és on el gegant de l’streaming porta ja un temps fent proves per evitar que compartim el compte.

Va ser al març del 2021 quan van començar a sorgir a les xarxes socials diversos comentaris d’usuaris revelant que Netflix estava enviant un missatge en què demanava un codi de verificació -que s’enviava per SMS o correu electrònic- per continuar tenint accés als continguts. Al juny es va començar a provar a Polònia, i aquest passat mes de desembre es comentava que alguns usuaris italians també estaven començant a veure aquest avís. La companyia es basa per fer-ho en els seus termes d’ús: en l’apartat 4 aclareix que solament poden compartir compte les persones que viuen en la mateixa llar, mentre que en el 5 deixa clar que té dret a verificar-ho i fins i tot a cancel·lar el compte en cas que el client es negui a fer-ho.

Ara com ara, aquest moviment de Netflix està en fase de proves i no és segur que acabi implantant-se de forma generalitzada. De moment permet utilitzar l’opció de verificar la identitat més tard, o ignorar el missatge, però no deixa de ser un avís sobre el que podria arribar en un futur.

tracking