x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Televisió

Molt per esclarir

Netflix estrena ‘¿Dónde está Marta?’, docusèrie que analitza el cas de l’assassinat de la jove Marta del Castillo. La producció ha destapat errors en la investigació.
Paula Cons, directora de '¿Dónde está Marta?'.

Paula Cons, directora de '¿Dónde está Marta?'.

Paula Cons, directora de '¿Dónde está Marta?'.

Actualitzada 06/11/2021 a les 06:59
Fer una recerca exhaustiva d’alguns dels serrells que van quedar en el mediàtic cas de l’assassinat de Marta del Castillo i reflexionar al cap dels anys sobre els errors que es van cometre en la investigació és l’objectiu de ¿Dónde está Marta?, la primera docusèrie que aborda el cas i que acaba d’estrenar-se a Netflix. “La sèrie parla d’un dels successos més rellevants i mediàtics, i és important el punt de vista des del qual l’hem fet, que és allunyar-nos del soroll i mirar d’aplicar una mirada de calma i reflexió”, ha explicat Marga Luis, productora executiva i guionista de la sèrie.

Realitzada amb el ple consentiment i participació de la família de la jove, ¿Dónde está Marta? arrenca el 24 de gener del 2009, quan la sevillana de 17 anys va desaparèixer, després de quedar per parlar amb Miguel Carcaño, amb qui havia mantingut una relació de poc més d’un mes. Mai més va tornar a casa. 20 dies després de la desaparició, la policia va trobar proves que van desencadenar una onada de detencions, amb cinc imputats i la celebració de dos judicis.

Una història sense resoldre, amb set versions diferents de l’assassí confés, un acusat per encobriment i el cos de la víctima sense aparèixer, després d’haver estat buscat sense èxit en un riu, en una deixalleria i en diversos terrenys erms.

La minisèrie dirigida per Paula Cons mostra per primera vegada àudios de trucades telefòniques dels implicats els dies posteriors a la desaparició i compta amb més de 20 entrevistes a familiars i amics de Marta, advocats i altres experts i professionals que van viure el cas.

I, sobretot, està sustentada en una recerca d’un any i mig duta a terme per un equip de vuit periodistes que han aconseguit descobrir alguns errors que es van cometre. “Hi ha certes coses que es podrien haver fet i no es van fer. No és una qüestió que es pugui fer ara amb la tecnologia del 2021, és una qüestió que el 2009 ja faltaven dades per analitzar en el sumari”, explica Luis.

De fet, arran de les dades aportades pel documental, el jutjat d’instrucció número 4 de Sevilla ha lliurat a un pèrit judicial una sèrie de proves per analitzar, entre les quals el telèfon mòbil de Carcaño. El jutge ha requerit a les companyies telefòniques les dades dels telèfons dels implicats, que podrien servir per reconstruir amb el màxim detall els seus moviments, una cosa que no s’havia fet abans.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts