Televisió

Retrat de la trentena

Abril Zamora escriu, dirigeix i protagonitza la sèrie ‘Todo lo otro’, que arriba demà a HBO Max. La creadora ofereix una particular visió de la crisi dels trenta.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’autora Abril Zamora ha escrit, dirigit i protagonitzat la nova sèrie d’HBO Max Todo lo otro, que s’estrena demà a la plataforma. En declaracions als mitjans, la creadora ha explicat que és una obra “naturalista amb tocs còmics” perquè els personatges reaccionen de manera “lleugera” als conflictes que protagonitzen. Tanmateix, es tracta d’una història de frustració entre un grup de joves madrilenys als seus trenta anys. “Era inevitable parlar de la frustració perquè hi convivim cada dia”, ha dit la guionista.

La sèrie, produïda per Mandarina per a WarnerMedia compta amb vuit episodis de 30 minuts, i és una història de relacions personals que dona importància als diàlegs: “Em venia molt de gust treballar en alguna cosa que em fos propera”, afirma Zamora. També reconeix no haver fet mai un projecte d’aquesta envergadura, en què a més d’escriure els guions, dirigeix i fa d’actriu protagonista.

Pel que fa a la seva petjada personal en el text, la creadora ha assenyalat que és una producció amb trets força autobiogràfics, tot i que quan ho escrivia no s’ho va plantejar així. “Em vaig adonar que tenia molt de mi”, reconeix. Ara bé, no va voler “mirar cap a una altra banda”, i a les seqüències s’hi poden veure sentiments semblants als seus.

El seu paper a la sèrie és el d’una noia de 36 anys, Dafne, amb una feina de dependenta que no li agrada i que descobreix que està enamorada del seu millor amic, que a més és company de pis. “No sap cap a on va la seva vida i està intentat encaixar en un patró”, ressalta. Però no tot és tragèdia, sinó que el personatge té una mirada “molt lluminosa” a l’hora d’afrontar els conflictes, tot i que ho fa des d’un prisma “adolescent” i exageradament sentimental.

Completen el repartiment de la sèrie Juan Blanco, María Maroto, David Matarín i Andrea Guasch.

Abril Zamora en un moment de 'Todo lo otro'.

tracking