x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Televisió

L'èxit de la nostàlgia

Un estudi de la UOC conclou que l’enyorança juga un paper clau en la reposició o realització de remakes d’antigues produccions per part de les grans plataformes.
'Sexo en Nueva York' és una de les ficcions que ha ressorgit gràcies al fenomen de la nostàlgia.

'Sexo en Nueva York' és una de les ficcions que ha ressorgit gràcies al fenomen de la nostàlgia.

'Sexo en Nueva York' és una de les ficcions que ha ressorgit gràcies al fenomen de la nostàlgia.

Actualitzada 29/08/2021 a les 07:16
La nostàlgia és un dels principals factors que explica per què les plataformes de reproducció en línia (streaming) estan reprogramant sèries antigues que han estat tot un èxit i han impactat sobretot en el públic millennial, segons un estudi de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

D’acord amb la institució, els recents retrobaments de Física o química i Friends, les noves temporades de El internado, iCarly o Los hombres de Paco o la seqüela de Sexo en Nueva York són alguns exemples de sèries que s’estan agregant als catàlegs d’aquestes plataformes malgrat haver estat estrenades en canals de televisió tradicionals.

Per a la professora col·laboradora dels Estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació de la UOC Elena Neira, “té sentit que així sigui” ja que “hi ha hagut un canvi en el consum de ficció i normalment les plataformes acostumen a tenir els drets de les sèries originals, la qual cosa permet a l’audiència (tant antiga com nova) posar-se al dia”. A més, apunta que “aquest tipus de reestrenes (revivals) i reinvencions (reboots) són particularment avantatjosos, atès que l’audiència del programa original és una base sòlida sobre la qual construir el llançament i, a més, permet reintroduir aquest contingut a una nova generació”. Així, remarca que “és menys arriscat que plantejar una història completament nova”.

La professora també destaca els “impactes nostàlgics relacionats amb aquestes sèries o personatges en forma de mem, vídeo o fotografia” que, assegura, “estan molt presents en el dia a dia dels millennials”. Al seu entendre, la creació de ficció basada en productes anteriors “ha vingut per quedar-se. No crec que la reestrena sigui una moda passatgera en absolut. Ofereix garanties d’èxit i, per tant, es donarà prioritat a aquesta mena de projectes”, conclou Neira.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts