Televisió

Justícia i venjança

HBO acaba d’estrenar la quarta temporada de la sèrie ‘El cuento de la criada’, en què la protagonista, June, buscar deixar definitivament enrere la seva condició d’esclava.

Justícia i venjança

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Justícia i fugida. Venjança i violència. La nova temporada d’El cuento de la criada acaba d’estrenar-se a HBO després de gairebé dos anys d’ansiosa espera per conèixer el rumb d’una June (Elisabeth Moss) disposada a tot per fer explotar Gilead. Offred (la dona que pertany a Fred) vol deixar definitivament enrere la seva opressora vestimenta vermella i la còfia blanca, però no vol fer-ho de qualsevol manera, sinó amb la major destrucció possible. La venjança per tant patiment.

I busca fer-ho després d’haver-se convertit en la icona de la lluita contra el règim de Gilead creat per Margaret Atwood en la seva novel·la, un país fictici on abans existien els Estats Units, una societat totalitària governada per un fonamentalisme que tracta les dones com a béns de propietat estatal. Davant la forta caiguda de la natalitat, les dones fèrtils es converteixen en criades assignades a comandants i són obligades a l’esclavitud sexual per a la procreació de fills que els seran arrabassats en néixer.

Produïda per MGM Televisió, la nova temporada de la sèrie s’ha estrenat aquesta setmana a HBO amb tres capítols, i després s’emetrà un capítol setmanal fins a mitjan juny. Un dia abans s’estrenarà als Estats Units en la plataforma Hulu.

Aquesta temporada té només 10 episodis en lloc dels 13 de les anteriors, i tres estan dirigits per la mateixa Moss, intèrpret d’un personatge que l’ha portat a guanyar l’Emmy o el Globus d’or a la millor actriu. Bruce Miller continua sent el showrunner.

La quarta temporada -el rodatge de la qual es va veure interromput per la Covid- comença on va acabar l’anterior, amb una June malferida, arrossegada per les seves companyes, després d’haver protagonitzat l’acte de rebel·lió més important que s’ha realitzat a Gilead: facilitar la fugida al Canadà de 86 nens.

tracking