Televisió

Netflix esquiva la censura

La plataforma trasllada a Espanya la producció de la sèrie ‘If Only’, inicialment prevista a Turquia. Les autoritats del país van vetar-la per l’aparició d’un personatge homosexual.

Netflix esquiva la censura

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Netflix també té un ull posat a Turquia, un dels territoris que més ficció exporta a la resta del món. No obstant això, les restriccions locals poden ser un mur insalvable. Així ho demostra el drama patit per Ece Yörenç, guionista d’èxits com Fatmagül o Medcezir, amb el seu últim projecte al costat de la plataforma de streaming, If Only, que no va poder iniciar el rodatge per culpa d’un veto polític. Afortunadament, aquesta cancel·lació prematura no ha suposat la seva mort definitiva, ja que Netflix està preparant una versió espanyola de la ficció.

La nova producció local de Netflix a Espanya porta com a títol Si lo hubiera sabido, i va ser anunciada recentment durant la darrera presentació de continguts de la plataforma. Com no podia ser d’una altra manera, aquesta revisió del projecte original comptarà amb Yörenç com a consultora creativa, encara que el pes del desenvolupament recaurà en la dramaturga canària Irma Correa, que exercirà de showrunner.

La protagonista de la història és Emma, interpretada per Megan Montaner, una dona que es troba en la trentena i que se sent atrapada en una infeliç realitat. Ha format una família al costat del seu marit, però se sent tan incompleta que, si pogués viatjar en el temps, rebutjaria la seva proposta de matrimoni. Quan es planteja aquesta alternativa, es veu immersa en un viatge en el temps al passat, que porta la seva ment madura al cos del seu jo de vint anys enrere, fet que li permetrà reavaluar el seu futur.

La producció If Only original havia d’estar protagonitzada per Özge Özpirinçci (Mujer) i, quan tot estava llest per començar a gravar els seus vuit episodis, les autoritats locals van impedir que pogués tirar endavant. La raó? Els guions comptaven amb un personatge gai. Ni els productors ni Netflix van acceptar la censura.

tracking