El costat fosc de l'ambició

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Netflix s’ha proposat portar a la petita pantalla ficcions sobre grans conflictes humans. Ja ho va fer amb Dealer, una minisèrie francesa que va mostrar la guerra de bandes i el tràfic de drogues en primera persona, i d’alguna manera també amb Sky Rojo, en tractar com a conflicte el tràfic de dones. A aquestes dues ficcions se li suma ara Dinero fácil, un thriller que mostra la cara oculta del món de les start-ups.

Estrenada aquesta setmana, la sèrie ens presenta Leya, una jove mare soltera que, amb molta ambició, intenta tirar endavant en el món de les start-ups. Leya es troba en un entorn frenètic liderat per l’ànsia per l’estatus i els diners, però ella està disposada a triomfar, sigui com sigui. Tot canvia quan la vida d’aquesta empresària novella s’uneix a la d’un membre d’una banda criminal i un adolescent problemàtic, tots dos pertanyents a un cercle criminal que s’ha tornat cada vegada més despietat, caòtic i brutal. Leya es veurà implicada en un món on haurà de fer el possible per sobreviure, alhora que intentarà guanyar diners de forma desesperada i sinistra.

La ficció de Netflix està basada en l’homònima trilogia cinematogràfica protagonitzada per Joel Kinnaman, pel·lícules que al seu torn es basen en els llibres de Jens Lapidus. Aquesta trilogia ens va presentar JW, un estudiant de negocis que, per mantenir la seva doble vida, es converteix en traficant de drogues.

El repartiment de Dinero fácil està encapçalat per Evin Ahmad (The Rain), que es fica en la pell de Leya, Alexander Abdallah, en el paper de Salim, i Olle Sarri com a Tomas Storm. A ells s’uneixen Dada Fungula Bozela i Jozef Wojciechowicz. En la direcció hi ha Jesper Ganslandt i Måns Månsson, mentre que Oskar Söderlund, Michael Hjorth, Mona Masri, Mikkel Bak Sørensen i Jens Lapidus són els guionistes.

tracking