Televisió

Viatge a la guerra civil

Prepara una sèrie original sobre el conflicte bèl·lic espanyol. La direcció anirà a càrrec de Rodrigo Sorogoyen, responsable de l’exitosa ficció ‘Antidisturbios’.

Viatge a la guerra civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cineasta Rodrigo Sorogoyen farà un viatge en el temps a la guerra civil espanyola, en una nova sèrie original de Movistar+. El director ja ha començat a treballar en el projecte, que no es començarà a rodar fins al 2022. La plataforma ha informat en un comunicat que després de l’èxit d’Antidisturbios (sèrie guanyadora de dos premis Forqué i tres premis Feroz), Sorogoyen es troba immers en la preparació d’aquesta nova ficció, en la qual oferirà la seva particular mirada del conflicte bèl·lic.

El realitzador madrileny treballa ja en el disseny d’una narració que, com és habitual en ell, se centrarà en l’exploració a fons de personatges implicats en situacions conflictives. Sorogoyen oferirà la seva visió personal sobre la contesa (1936 - 1939) en un “fresc audiovisual” que “retratarà i seguirà els seus protagonistes a través de diferents vivències”, ha explicat Movistar+.

Segons ha precisat el director en el comunicat, la guerra civil el fascina com a esdeveniment des de fa molt de temps per ser “un conflicte que ha marcat tràgicament l’esdevenir de la nostra història i que lamentablement no s’ha estudiat a fons a les escoles. Un conflicte que va arrasar de diferents maneres milions d’innocents i tot un país sencer”. I hi va afegir que “crear una ficció on puguem emocionar l’espectador, però sobretot intentar entendre els nostres personatges, la nostra societat passada i present, serà el major repte de la meva carrera”. El director de films com El reino o Que Dios nos perdone és conscient de “la responsabilitat que això comporta”, una responsabilitat que “assumim amb l’honestedat, el rigor i la humanitat amb la qual afrontem tots els nostres projectes”.

Els guionistes Isabel Peña i Eduardo Villanueva, col·laboradors habituals de Sorogoyen, formaran part de l’equip creatiu de la nova sèrie.

tracking