Televisió

La gran nit de Netflix

Tres produccions de la plataforma digital s’imposen als Globus d’Or televisius: ‘The Crown’, amb quatre premis, i ‘Gambito de dama’ i ‘Schitt’s Creek’, amb dos.

La gran nit de Netflix

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Globus d’Or van deixar diumenge a la nit dues clares guanyadores en l’apartat televisiu: The Crown, el drama sobre la família reial britànica que es va emportar quatre premis, i Gambito de dama, amb dos guardons per a la minisèrie que ha despertat una veritable febre pels escacs. Tots dos títols són fenòmens de Netflix, plataforma que als Estats Units també emet l’altra triomfadora de la nit, Schitt’s Creek.

Va haver-hi poques sorpreses més en la secció televisiva, que també va confirmar Anya Taylor-Joy, de 24 anys, com una de les grans promeses de Hollywood, en emportar-se el premi a millor protagonista d’una sèrie limitada pel seu paper a Gambito de dama. Però The Crown va ser l’absoluta vencedora en emportar-se quatre Globus: es va proclamar millor sèrie dramàtica, i els seus dos protagonistes es van emportar l’estatueta a millor interpretació: Emma Corrin, pel seu paper com Lady Di, i Josh O’Connor, per encarnar el jove príncep Carles. A més, Gillian Anderson va obtenir el guardó a millor actriu de repartiment pel paper de Margaret Thatcher.

El palmarès va deixar com a sorpresa la victòria de Jason Sudeikis com a millor actor de comèdia per la sèrie Ted Lasso, una de les estrenes d’Apple TV+. Sudeikis interpreta un desvergonyit entrenador de futbol americà que mira de dirigir un equip de futbol britànic de la Premier League sense tenir ni idea de les regles. Per part seva, Catherine O’Hara es va alçar com a millor actriu còmica i la sèrie que protagonitza, Schitt’s Creek, es va imposar de nou com a millor comèdia, després de guanyar-ho tot als Emmy.

tracking