La proposta del dia

Llum del romànic

Consulta l'agenda cultural i d'activitats d'Andorra d'avui, amb les exposicions, els actes i els espectacles que es fan al país

Llum del romànic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

JORNADES

-‘ELS BOLETS D’ANDORRA’

Els fongs i els bolets són una part importantíssima de la biodiversitat de qualsevol ecosistema, i en la nostra cultura són un producte molt apreciat i que desperta molt interès. Per aquest motiu, des de l’any 2000, l’Institut d’Estudis Andorrans organitza diferents activitats relacionades amb aquest món. Xerrada inaugural a càrrec del Cenma, de l’IEA.

Hora: 19 h.

Centre d’Interpretació del Comapredosa. La Massana.

CURSOS

-‘FORMACIÓ INTENSIVA D’INTRODUCCIÓ A LA PERMACULTURA, AMB ANTONIO SCOTTI’

Antonio Scotti és dissenyador i professor de permacultura des del 2011. La permacultura es un sistema de disseny ecològic per a la creació de llocs sostenibles (ciutats, pobles, finques, empreses, escoles, horts, boscos, etc.), on tant la vida humana, com la resta de formes de vida de què depenem, tingui un lloc i puguin perdurar en el temps.

Centre cultural la Llacuna. Andorra la Vella.

VISITA

-'VISITA GUIADA ANDORRA LA VELLA'

Visitem d’una forma distesa els llocs més emblemàtics i interessants d’Andorra la Vella, incloent-hi el centre històric. Al nostre punt de trobada comencem explicant i analitzant l’escultura La noblesse du temps del geni Salvador Dalí. La majoria de la gent en desconeix el significat i la història. Fem referència al ric patrimoni històric, cultural, natural i artístic que trobem al llarg de l’acurat recorregut que hem escollit. Hora: a les 10.30 h i a les 17.30 h.

Plaça de la Rotonda. Andorra la Vella.

EXPOSICIONS

-'JOSÉ LUIS PASCUAL'

Exposició de José Luís Pascual. La mostra consta de 17 quadres (ceres sobre arpillera, tela o cartró) i 9 escultures de ferro corten.

Art al Set Galeria. Andorra la Vella.

Fins al 31 d’octubre del 2020.

-‘SOBRE LA PISTA DELS GRANS MICOS’

Els grans primats són els nostres parents més propers. Però, què sabem de la seva vida al bosc tropical? Anem al seu encontre per aprendre a conèixer-los i a protegir-los. Tots pertanyen a l’ordre dels primats. Nombroses espècies vegetals i animals viuen al bosc tropical.

Biblioteca Comunal d'Encamp. Encamp.

Fins el 23 d’octubre del 2020.

-‘BOIRA’

Proposta d'Alfons Valdés dins el projecte Haiku del Grup de Creació La Xarranca.

La Peixera. Escaldes-Engordany.

Fins al 17 d’octubre del 2020.

-‘LLUM DEL ROMÀNIC’

Exposició amb una trentena de peces que reinterpreten l’art pictòric romànic, andorrà, català i europeu.

Centre d’Art d’Escaldes-Engordany (CAEE). Escaldes-Engordany. Fins al 31 d’octubre.

-'ESTRIPAGECS: CONTRASTOS, FUSIÓ I MEMÒRIA, DE PERE MOLES’

L’exposició és un recull polièdric de l’activitat artística de l’andorrà Pere Moles.

La Cortinada. Ordino.

Fins al 10 de novembre.

-‘LA GRAN MÚSICA RUSSA DEL SEGLE XX’

Vida i obra dels compositors que van viure als països situats a l’ombra de l’imperi soviètic: de Rakhmàninov a Guibaldulina, passant per Stravinsky, Prokófiev i Xostakóvitx, entre d'altres. Hora: 17.45 a 18.45 h.

Centre Cultural La Llacuna. Andorra la Vella.

Fins al 15 de desembre.

-‘MISSIÓ ASTROPLÀSTICA’

Mostra dels treballs dels infants del taller de plàstica, que durant el curs 2019-2020 van fer un viatge interestel·lar pel braç d'Orió de la nostra galàxia, la Via Làctia.

Centre Cultural la Llacuna. Andorra la Vella.

Fins al 15 d’octubre del 2020.

-‘LA NOVA CANÇÓ A TRAVÉS DELS DISCOS DE LA COL·LECCIÓ DE L'ANTIGA RÀDIO ANDORRA’

La mostra presenta el moviment de la Nova Cançó a partir de singles de la col·lecció de Ràdio Andorra. Des dels primers discos d’EDIGSA, Concèntric o Als 4 vents amb Els setze jutges, El grup de folk i l’andorrà Gil Vidal que també va gravar amb EDIGSA, es fa un recorregut cronològic per aquest moviment que reivindicava la cançó en català. Exposició virtual.

Fins al 31 d’octubre del 2020.

VISITES

-‘VISITA GUIADA A ESCALDES-ENGORDANY I LA IMPORTÀNCIA DE L'AIGUA TERMAL’

Visitem els llocs més emblemàtics i interessants d’Escaldes, Caldea i fem referència a la importància que l’aigua termal ha tingut en la història de la parròquia.

Cada dia a les 18 h.

Parc de la Mola. Escaldes-Engordany.

-‘VISITA GUIADA A ANDORRA LA VELLA’

Visitem d’una forma distesa els llocs més emblemàtics i interessants d’Andorra la Vella, incloent-hi el centre històric.

Cada dia a les 10.30 h i a les 18 h.

Plaça de la Rotonda.

Andorra la Vella.

tracking