La proposta del dia

Sortida d'etnobotànica

Consulta l'agenda cultural i d'activitats d'Andorra d'avui, amb les exposicions, els actes i els espectacles que es fan al país

Sortida d'etnobotànica

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

SORTIDA

-'SORTIDA D'ETNOBOTÀNICA'

La sortida d’etnobotànica ja és un clàssic en les activitats de la vall del Madriu-Perafita-Claror i del Cenma. A les 9.30 h sortirem del pont de la Plana i es farà un recorregut a peu fins a Entremesaigües, tot identificant les principals espècies de plantes amb usos tradicionals i se n’explicaran les principals propietats. A les 13.30 h tornarem a ser al punt de sortida. Per prevenir contagis de la Covid-19, és obligatori l’ús de mascaretes. L’organització proporcionarà gel desinfectant. Les places són limitades i la inscripció és obligatòria. Inscripcions i/o més informació al telèfon (+376) 742.630 o al cenma@iea.ad.

OPERA

-'EL LICEU A LA FRESCA'

Emetrem l’òpera Carmen, de Bizet, amb la producció de Calixto Bieito, tal com estava programat, però enregistrada el 2011 al Gran Teatre del Liceu.

Entrada gratuïta. Plaçes limitades.

Prat del Roure (22 h). Escaldes-Engordany.

EXPOSICIONS:

-'HISTÒRIES DE PORTES ENDINS'

Ofereix bocins d'història interna dels museus a partir dels objectes, els espais o altres històries que li siguin properes.

Museus d'Andorra, Andorra la Vella

Fins el 31 d’agost.

-'VISITES A LA FÀBRICA DE XOCOLATA XOCLAND'

La primera fàbrica de xocolata d’Andorra és a la Massana, on es donen les millors condicions per fer-la: un clima generalment fred i sec de muntanya que ens permet produir una xocolata intensa i pura amb ingredients 100% naturals.

Xocland, la Massana

Fins al 31 de desembre

-ASTÈRIX, ALS ORÍGENS DEL MITE'

Astèrix, el personatge creat per René Goscinny i Albert Uderzo ha fet 60 anys en plena forma. En aquesta exposició podreu conèixer el procés de creació que els seus creadors van emprar per donar forma a un dels mites del còmic mundial.

Museu La Massana Còmic

Fins al 19 de setembre.

-‘JOAN MONEGAL. EL SIMBOLISME ESTÈTIC’

Una mostra retrospectiva amb la finalitat de ressaltar tant la riquesa creativa com la riquesa del llenguatge plàstic de Joan Monegal.

ArtalRoc. Av. Carlemany, 8.

Escaldes-Engordany.

Fins al 13 de setembre.

-'EXPOSICIÓ VIRTUAL 'QUAN EL PRESENT ESDEVÉ HISTÒRIA (1975-2020). L’ARXIU COM A GARANTIA DE FUTUR’

En aquesta exposició farem un recorregut visual per explicar quins són els nostres objectius i les nostres funcions; veurem alguns documents emblemàtics que custodiem, i us explicarem què fem, quines seccions tenim, quins serveis oferim i alguns dels nostres reptes de futur.

Fins al 31 de desembre.

-‘LA FOTOGRAFIA DE NARCÍS DARDER I RICARD DURAN. BARCELONA ANYS 60 I IMATGES D’ANDORRA’

Selecció de fotografies en què es mostra la societat dels anys seixanta amb una mirada moderna, en color i blanc i negre.

Es recomana la reserva prèvia al tel.: 802 255 o a/e centreart@e-e.ad

Centre d’Art d'Escaldes-Engordany.

-‘ESTRIPAGECS: CONTRASTOS, FUSIÓ I MEMÒRIA’

Recull polièdric de l’activitat artística de l’andorrà Pere Moles. Hi trobem algunes de les seves obres més destacades, des de l’escultura fins a les arts pictòriques o el disseny gràfic i, fins i tot, flirtegen amb l’interiorisme i l’art digital, totes amb els estripagecs com a eix central.

Cal Pal. La Cortinada. Ordino.

-'ESPAI COLUMBA’

L’Espai Columba és un equipament cultural que té com a missió custodiar, conservar i presentar les pintures murals de l’absis de l’església de Santa Coloma i diversos objectes litúrgics provinents de les esglésies andorranes.

Carrer Verge del Remei, 19.

Santa Coloma.

Tel.: 821 234.

Entrada gratuïta tot el més de juny.

-‘CASA MUSEU D'ARENY-PLANDOLIT’

La visita ens trasllada a l’Andorra dels segles XIX i XX i inclou una passejada lliure pels jardins del recinte, que també alberga l’antic museu d’animals desnaturalitzats (1930), actualment rehabilitat com a Auditori Nacional d’Andorra.

Carrer Major, Ordino. Tel.: 839 760.

Entrada gratuïta tot el més de juny.

-'INFLUENCERS EN L'ART’

La quarta proposta de l’equipament escaldenc, Influencers en l’art. De Van Goyen al pop art, exhibeix vint-i-set treballs (que inclou dues escultures, d’Auguste Rodin i Manuel Hugué) que exploren la manera com algunes obres, alguns artistes, van influenciar coetanis o les generacions que els van seguir.

Museu Carmen Thyssen Andorra.

Av. Carlemany, 37. Escaldes-Engordany.

tracking