x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Programació

La cultura també està en quarantena

Les administracions i els privats han decidit tancar i anul·lar temporalment tota l’oferta prevista durant el mes de març
La Fada Ignorant Cafè Teatre, ahir a la tarda.

La cultura també està en quarantena

La Fada Ignorant Cafè Teatre, ahir a la tarda.

Fernando Galindo
Actualitzada 14/03/2020 a les 07:00
Els espais culturals i tota la programació cultural que existeix al país, sigui en el format que sigui, han anat anunciant des d’ahir al matí la seva cancel·lació o el canvi de data de qualsevol dels esdeveniments. La decisió ve presa com a mesura de prevenció del Covid-19 o coronavirus i després que el Govern anunciés noves mesures més dràstiques relacionades amb aquells esdeveniments lúdics, esportius o culturals, passant de la reducció dels aforaments, a directament la suspensió.
El comú de la capital, que des de fa uns anys organitza la Temporada clàssica juntament amb Morabanc, va ser dels primers a anunciar la cancel·lació del concert de l’Academy St. Martin in the Fields, que s’havia de dur a terme el pròxim dijous 19 de març. Ara, a més a més, queda pendent què passarà amb el concert del pianista Lang Lang programat per al dia 29 de març. En la mateixa línia, totes les activitats que es duen a terme al Centre Cultural La Llacuna queden de moment anul·lades. També se suspenen totes les reunions i activitats programades al Teatre Comunal, com la 56a Temporada de Teatre, que es veurà alterada, tant pel que fa a la capital com també en relació amb Sant Julià de Lòria.

Seguint el mateix criteri, la resta de comuns ha decidit cancel·lar la programació que tenien prevista, almenys tot aquest mes de març, com també la clausura temporal dels espais d’art destinats a exposicions, com per exemple la corporació escaldenca, que a través d’un comunicat va deixar clar que tancava fins i tot l’Arxiu Històric i també la Biblioteca comunal.
El ministeri de Cultura va anunciar que els museus, monuments, biblioteques, els centres d’autoaprenentatge i l’Auditori Nacional també estaran tancats i es desconeix quan podran tornar a obrir les portes.

Pel que fa als òrgans privats, Teresa Areny, cap de producció de la fundació ONCA, que avui havia d’oferir el concert de la Constitució, va explicar que “tenim la sort que fins a l’abril, que ja veurem si podem fer-ho, no tenim programat cap altre espectacle”. A més, va afegir que “els més perjudicats són els artistes, que es queden sense feina, ja que molts són autònoms i, per tant, vol dir que tota la feina feta no els ha servit i, a més, no cobren.” També les galeries d’art privades, com la Galeria Art al Set o el Museu Thyssen, van decidir mantenir els espais tancats fins a noves indicacions.
En aquest mateix sentit, des de la Fada Ignorant, que programa diversos concerts i teatre, entre altres, amb artistes locals i de fora, es va assegurar al Diari que “aquestes cancel·lacions ens suposen una pèrdua econòmica, ja que ens fa mantenir el local buit”. A més a més, va afegir que “esperem que això no es perllongui en el temps perquè, si no, no podrem subsistir”. Les declaracions eren prèvies a l’anunci per part del cap de Govern, Xavier Espot, que tots els bars, restaurants o locals d’oci queden clausurats a partir d’avui. Anunci que també afecta l’establiment d’Andorra la Vella. Quant als festivals de música, Hibernation, un referent de la música electrònica al país i a Europa, ahir també va anunciar la cancel·lació, malgrat que s’havia de celebrar a principis d’abril. Els organitzadors van assegurar que “era una llàstima perquè teníem una bona quantitat d’entrades venudes”. De totes maneres, els diners seran retornats. En la mateixa línia, l’Andorra Sax Fest, que s’havia de celebrar entre el 3 i 11 d’abril, també queda anul·lat.

Pel que fa al cinema de l’Illa Carlemany, seguint les normes imposades sobre l’aforament, des d’ahir a la tarda ja havia decidit anul·lar totes les sessions fins que la situació es normalitzi.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts