reportatge

Saber caure amb elegància

L’Escola d’Especialistes de Cinema i TV tria la cota 2.000 de Naturlandia per inaugurar les classes de la temporada 2020. Les primeres sessions del mòdul per a ‘freeriders’ estan dedicades a les caigudes controlades i accions a velocitat zero.

Saber caure amb elegància

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En el món del cinema, fins i tot les caigudes s’han de saber fer amb estil. No tan sols per obtenir les millors preses en el rodatge de seqüències d’acció, sinó també per fer que el risc de lesions entre els especialistes sigui nul. Amb aquest doble objectiu, l’Escola d’Especialistes de Cinema i TV va donar ahir el tret de sortida a la temporada 2020 amb la primera sessió d’un mòdul pensat per a freeriders, i del qual les primeres 60 hores -d’un total de 179- estan centrades a treballar les caigudes sobre neu i accions a velocitat zero. “Per a una caiguda, tant en neu com en asfalt, com en qualsevol altra superfície, t’has de saber posicionar correctament”, explica Rafael Torrens, coordinador Stunt Manager de l’escola. “Cal practicar bé la posició, saber caure, balancejar el cos perquè l’impacte sigui el menor possible i puguis fer les preses que siguin necessàries per al que et demanin a la seqüència”, afegeix. La seguretat és un aspecte clau. “Si no tens en compte les mesures adients, et pots fer mal encara que caiguis sobre neu. Per això cal tenir molt clar com faràs la caiguda i on faràs l’impacte”, comenta el professor. En el curs hi participen sis alumnes que tenen experiència com a freeriders, però “cap noció concreta sobre el que estem treballant aquí”, apunta Torrens. Per aquest motiu, “aquestes primeres sessions són clau per aprendre tant a caure sense risc com a situar-se correctament davant de la càmera per obtenir el millor pla”. El director de l’escola, Gerard Miralles, ressalta que “Naturlandia ha estat el centre que més interès ha mostrat en aquesta activitat. Tenim un vincle de col·laboració amb ells”, de manera que “a canvi de poder practicar a les seves instal·lacions, nosaltres els farem l’espectacle inaugural”. A més, assegura que la cota 2.000 del parc lauredià “és el lloc perfecte perquè els alumnes puguin treballar tant col·lisions amb obstacles com caigudes en pla o des de petits desnivells, així com derrapatges controlats”. Posteriorment, les sessions de treball es traslladaran a Arcalís, “per practicar velocitat en formació per a plans aeris”, entre altres especialitats.

Treball en diferents mòduls

Miralles recorda que l’escola “funciona amb diferents mòduls i cada mòdul es pot cursar per separat”. Entre els cursos que s’hi poden dur a terme destaca “el d’arts marcials escèniques per a gent que ja es dedica al combat, i ara n’estem preparant també un de punyals, ús d’espases i esgrima, orientat per a espectacles en viu i parcs temàtics, així com cine i televisió”. L’escola també farà mòduls de maquillatge FX, salts al buit i conducció.

tracking