La proposta del dia

'Influencers en l'art', al Thyssen Andorra

Consulta l'agenda cultural i d'activitats d'Andorra d'avui, amb les exposicions, els actes i els espectacles que es fan al país

'Influencers en l'art', al Thyssen Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

LA PROPOSTA DEL DIA:

''Influencers en l'art', al Thyssen Andorra'

La quarta proposta de l’equipament escaldenc, Influencers en l’art. De Van Goyen al pop art, exhibeix vint-i-set treballs (incloent-hi dues escultures, d’Auguste Rodin i Manuel Hugué) que exploren la manera com algunes obres, alguns artistes, van influenciar coetanis o les generacions que els van seguir. Desfilen novament grans noms de la pintura, de Claude Monet a Antoni Saura, de Ramon Casas a Eliseu Meifrèn, en un recorregut que s’inicia al segle XVII i acaba a l’art urbà.

Museu Carmen Thyssen Andorra

Escaldes-Engordany.

Horaris: de dimarts a dissabte de les 10 a les 19 hores. Diumenge, de 10 a 14 hores.

MÚSICA

-'Concert benèfic'

Vermut 'És Nadal a Andorra', amb Patxi Leiva. Vermut cultural a favor de l'associació Hi Arribarem. Música en viu, màgia, pintura mural i un petit aperitiu.

Auditori Rocafort (11 hores)

Sant Julià de Lòria

EXPOSICIONS

-'Fotografia científica'

La fotografia científica no és una especialitat, sinó un conjunt de tècniques fotogràfiques complexes que abracen més de trenta branques, setze de les quals es presenten a la sala temporal del museu de la mà de Luis Monje, biòleg i un dels pocs fotògrafs científics del món que ha dedicat la major part de la vida a estudiar-les, practicar-les i difondre-les; és un dels pioners a Espanya en diverses d’aquestes tècniques.

Fàbrica Reig Museu

C/ Doctor Palau, 17.Sant Julià de Lòria. Tel.: 741 545. Horaris: de dimarts a divendres, de les 9 a les 18.30 hores. Dissabte, de les 10 a les 20 hores. Diumenge, de les 10 a les 14.30 hores.

Fins al 26 de gener

-‘Ça chauffe pour la planète’

L’exposició recull una trentena de dibuixos –seleccionats d’entre els que van aparèixer al llibre homònim publicat per Gallimard– sortits dels llapis d’autors d’arreu –164, de seixanta-quatre països, integren l’associació Cartooning for Peace– i que suposen un crit d’alerta sobre el dany que l’home infligeix al planeta. La mostra recull aportacions de Tignous, col·laborador de la revista Charlie Hebdo assassinat en l’atemptat. D’ell és el panda que barra el pas valentament a les trituradores d’arbres que desforesten el seu hàbitat, referència a la icònica imatge a la plaça de Tiananmen.

MW Museu de l’Electricitat

Encamp.

Fins al 31 de desembre.

-'Espai Columbal’

Espai Columba exhibeix les pintures murals de l’església de Santa Coloma i altres elements característics del romànic andorrà. L’entrada a l’Espai Columba, combinada amb el videomapatge de l’església de Santa Coloma, val seteuros. L’entrada reduïda costa 3,50 euros, i la visita guiada tindrà un suplement d’un euro i mig per persona. L’equipament compta amb els mateixos descomptes i gratuïtats que la resta de museus nacionals.

Espai Columba

Andorra la Vella.

Horaris: De dimarts a dissabte, de 10 a 14 h i de 15 a 18 h · Diumenge, de 10 a 14 h · Diumenge a la tarda i dilluns, tancat.

-'Paisatges urbans’

Les parets són les ciutats vistes per Rafa Contreras, que en aquesta sèrie fa el salt –més aviat el retorn– a la pintura: va començar de la mà de Sergi Mas, fins que va descobrir els escultors bascos i a partir d’aleshores es va dedicar a les tres dimensions. El que crida l’atenció de l’artista és experimentar amb els materials, per això als grans llenços monocromàtics materials diversos –de ciment a pols de marbre– se superposen a la pintura acrílica. A banda, també es nota en la seva obra la influència del haiku japonès, en el que és una deriva cap al minimalisme més absolut.

Mama Maria

Av. Meritxell, 25. Andorra la Vella. Tel.: 869 996. Horaris: de dilluns a diumenge, de les 12.30 a les 20 hores.Fins al 9 de gener.

tracking