TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Documental

El cineasta David Pujol presenta la quarta entrega de la biografia de Salvador Dalí

El cineasta David Pujol presenta la quarta entrega de la biografia de Salvador DalíFUNDACIÓ GALA-SALVADOR DALÍ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El realitzador andorrà David Pujol signa la quarta entrega de la biografia de Salvador Dalí produïda per la Fundació Gala-Salvador Dalí en format de documental. Diaris de Joventut. 1904-1029, que es va presentar ahir a Figueres, relata la vida del pintor des del seu naixement fins al 1929, any crucial en la seva biografia artística perquè és quan ingressa en el moviment surrealista. El film recorre els anys passats a Figueres, Barcelona, Madrid i París, escenaris de la gestació del geni.

El fil argumental de l’obra s’ha servit de l’autobiografia La Vida Secreta de Salvador Dalí. A través de documentació profusa, alguna d’inèdita, explica aspectes claus del jove Dalí: des de la infantesa, marcada per la mort del seu germà, els primers estudis d’art a Figueres, l’estada a la Residencia de Estudiantes, a Madrid, on coneixerà Federico García Lorca i Luis Buñuel, que tindran per ell una especial rellevància; fins al viatge a París que li permetrà establir contactes amb artistes com Miró, Picasso o els components del grup surrealista.

El treball també recull aspectes sorprenents com els records intrauterins, de com un safareig pot esdevenir taller d’artista, de les il·lusions òptiques o d’una nova mirada a la realitat, de la por al sexe o de la creença des de ben aviat de ser un geni. També descriu la seva evolució artística, que es mou entre avantguarda i tradició, i el naixement i l’evolució d’una obra que ha esdevingut universal i alhora permet tant entendre millor l’obra de Dalí com identificar l’origen de molts elements de la iconografia daliniana.

Pujol va signar prèviament Dalí. La darrera gran obra (2015), La vida secreta de Portlligat (2017) i Salvador Dalí. A la recerca de la immortalitat (2018).

tracking