Reportatge

La Gross Band i les veus del relleu

Amb quaranta músics sobre l’escenari, el concert de la Big Band d’Andorra es desplegarà el dia 29 al Prat del Roure. Una ocasió per escoltar les veus que venen: la joveníssima Molly Puigcercós i Christopher Aguilar, guanyador del ‘Pop Stars’ austríac.

La Gross Band i les veus del relleuA. BONET / C. E-E

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Comparteixen assajos aquests dies, compartiran escenari el 29 i tenen encara un parell de característiques més en comú: ambdós són fills de veus conegudes –Molly, de l’eurovisiva Susanne Georgi, i Chris, de la cantant mexicana Alondra– i ambdós han passat per un concurs de talents televisiu. La petita andorrana amb nou anys acabats de fer ja té l’experiència d’haver passat per les fases de classificació de La Voz Kids, mentre que el mexicà intenta més aviat als 31 anys deixar enrere una etapa marcada per haver guanyat Pop Stars, un format televisiu similar, al país on va estar durant una dècada. La primera debutarà en un directe del seu país. El segon trepitjarà per primer cop l’escenari del país on vol establir-se.

Tots dos, amb Ester Peralba –una habitual en les aparicions de la Gross Band–, protagonitzaran com a veus solistes el concert a l’escenari escaldenc, que destinarà un deu per cent de la taquilla a l’ONG Música para vivir, que desenvolupa projectes educatius a Nicaragua, un objectiu amb el qual la formació se sent molt identificada, va destacar el director de la banda, Jordi Barceló. Serà un esdeveniment que homenatjarà tres grans de la música: Nat King Cole, de qui se celebra el centenari del naixement; Pérez Prado, quan fa trenta anys de la seva mort, i Tina Turner, que compleix vuitanta anys. Serà Aguilar qui es posi en la pell del cantant i pianista nord-americà, que va fer populars cançons com Ansiedad o Unforgettable. Pel que fa a Molly, es posarà a la pell de Tina Turner i promet una exhibició vocal de la qual ja va fer un petit avançament a capella a la mateixa roda de premsa de presentació del concert. La joveníssima intèrpret –que rep formació de la mare– acaba de passar pel concurs de talents infantils aconseguint escolar-se en l’última fase del procés de selecció, a la qual van passar noranta infants dels 21.000 inicialment presentats. I probablement ho intenti de nou en un altre dels espais similars, Got Talent, encara que la mare aposta per deixar-la madurar encara una mica més.

Pel que fa a Aguilar, explica que Pop Stars li va deparar veure complert un dels seus somnis: firmar un contracte amb Sony Music i realitzar una gira per Europa, a banda de ser el protagonista de diversos musicals en teatres vienesos. No obstant això, confessa, l’experiència té un costat més complicat d’assimilar: el de la visió de negoci pur i dur que apliquen els grans segells i la manera com els artistes es veuen convertits en productes. Agraït amb l’experiència, ara opta per fer un pas en una direcció lleugerament diferent, després dels deu anys passats a Viena, on va arribar per completar els estudis musicals iniciats al conservatori, a Nova York. De moment, es dedica a compondre.

“Al país tenim un important planter de veus i els hem de donar pas”, va destacar Barceló. A banda dels vocalistes i els integrants de la banda mateixa, l’espectacle també comptarà amb les coreografies –“difícils, els hem plantejat un repte”, va assegurar Barceló– que interpretaran els membres de Líquid Dansa i de l’Esbart de les Valls del Nord.

tracking