homenatge

La Llacuna dedica l'aula de fotografia a Pep Aguareles

Una iniciativa que parteix dels companys de l’Escola d’art i el mateix comú

La Llacuna dedica l'aula de fotografia a Pep Aguarelesana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aula de fotografia de l’Escola d’art del comú d’Andorra la Vella, a la Llacuna, quedarà batejada amb el nom de Pep Aguareles, traspassat el mes de gener. Es tracta d’una iniciativa sorgida del personal del centre i el comú mateix per recordar qui va ser professor de fotografia del centre des del 1990 i responsable de l’escola des del juliol del 2017. És el segon homenatge que se li ret al fotògraf desaparegut, a qui també es va dedicar l’exposició que, sobre els Special Olympics, es va exhibir al vestíbul del centre cultural. En aquell cas es tractava de fotografies realitzades pels seus alumnes.

Aguareles va morir sobtadament el 20 de gener. Nascut a Andorra el 1965, en la seva primera etapa es va centrar en la fotografia publicitària i de moda al costat de Jordi Morgades i de Jordi Blancafort a Barcelona. El 1989 torna a Andorra per treballar com a fotògraf oficial del Govern, i l’any següent passa a formar part de la plantilla de professors de l’Escola d’art com a encarregat del taller de fotografia.

Entre els projectes personals, va fer una desena d’exposicions en diferents galeries a Andorra, França i Espanya, i setze de col·lectives, a Cuba, Croàcia, Japó, Argentina, Grècia, Holanda, Espanya, França i Andorra. A més, va participar en dos projectes de videoart, va ser coautor de quatre llibres de fotografia i la seva obra ser premiada en concursos, entre els quals el segon lloc al Kodak Award d’Amsterdam.

tracking