Art

Julio Vaquero recala demà a la sala ArtalRoc

Julio Vaquero recala demà a la sala ArtalRoc

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Entre el llambreig i la penombra, l’exposició de l’artista barceloní Julio Vaquero que ocuparà la sala ArtalRoc fins al 12 de gener, s’inaugura demà al vespre. La mostra, comissionada per Christina de Vreeze, recull una selecció d’obres procedents de diverses fundacions i col·leccionistes privats. En total, un conjunt de 25 treballs, entre els quals s’inclouen pintures i escultures de diferents formats i etapes de la trajectòria artística de Vaquero, que permeten a l’espectador endinsar-se en el seu univers particular i entendre l’evolució del seu llenguatge artístic. Hi seran presents els dibuixos en negre de la primera etapa de l’artista, la sèrie de pintures Museu robat, les escultures mobles més conegudes i les darreres pintures de flors i formes vegetals.

Vaquero concep la pràctica artística com un procés de recerca i experimentació constant, tot aprofundint sempre en l’estudi de la llum i la qualitat de la pintura. L’artista, que sempre ha pintat directament des de la realitat creant a l’estudi les escenes que després representa, concedeix al color i a la llum una autonomia especials per crear escenes que traspassen els límits del realisme i situen l’espectador en un territori quotidià i alhora misteriós.

Vaquero va néixer el 1958 a Barcelona, on es va llicenciar en Belles Arts a la Facultat de Sant Jordi. Des de la seva primera exposició el 1987, també a la capital

catalana, ha exposat a Espanya, Itàlia, Alemanya, Bèlgica, els Països Baixos i els Estats Units, així com en nombroses fires internacionals. A més, la seva obra és present en més d’una desena de museus i col·leccions públiques espanyoles.

tracking