Exposicions

La fotografia científica de Luis Monje, propera proposta al Museu del Tabac

La retrospectiva de Capa, que tancarà portes el dia 3, visitada per quasi 9.000 persones

La fotografia científica de Luis Monje, propera proposta al Museu del TabacALEXANDRA MURATET

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Luis Monje, biòleg que ha dedicat bona part de la seva trajectòria professional a desenvolupar les tècniques de la fotografia científica, serà el proper inquilí de la sala d’exposicions temporals del Museu del Tabac. La mostra substituirà la retrospectiva dedicada a Robert Capa, que s’ha situat ja com la segona més visitada a l’equipament lauredià, amb prop de 9.000 visitants. I encara li queden uns dies per sumar-ne uns quants mes: estarà oberta fins al proper dia 3. Després, el 14 ja es presentaran les fotografies de Monje, una mostra produïda en aquest cas per la Universidad de Alcalá de Henares i que entrarà al país amb les facilitats a la duana que suposa haver estat declarada pel Govern projecte estratègic i d’interès general.

Monje, que ha participat en nombroses expedicions botàniques a banda de ser un viatger empedreït, ha col·laborat en tasques de recerca científica. El seu gra de sorra ha contribuït especialment a desenvolupar les tècniques de la fotografia per ajudar en la investigació, tècniques per permetre al científic veure amb precisió allò que l’ull humà no pot percebre. A les imatges, no obstant això, acaba quallant un component estètic, una qualitat artística, que fa que les fotografies siguin atractives per al públic general per aquesta doble raó del coneixement i la bellesa. La mostra romandrà a la sala temporal del museu fins al gener.

Tornant a la retrospectiva de Capa, han estat fins al moment 8.860 els visitants, una xifra que en la història del museu només és superada per l’exposició temporal National Geographic, que es va obrir el 2015 i que va atreure 11.096 visitants.

tracking