TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Equipaments

Marsol afirma que el museu de la bicicleta serà una realitat el 2020

El comú convocarà en quinze dies un concurs d’idees perquè la nova corporació triï el projecte

Marsol afirma que el museu de la bicicleta serà una realitat el 2020COMÚ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Encara que sigui per fases, el museu de la bicicleta a la capital serà una realitat el 2020. Conxita Marsol, que el juny de l’any passat va signar l’acord de cessió de la col·lecció amb els propietaris, la família Riberaygua, explica que la concreció del projecte es va anar allargant en el temps perquè desitjava incorporar el Govern. Enmig hi va haver les eleccions i els canvis al ministeri. “Però ara ja han canviat les coses”, apunta, i la roda torna a girar perquè les aproximadament tres-centes peces històriques, fabricades entre el 1860 i el 1950, puguin ser exhibides en un espai permanent.

El pas immediat serà la convocatòria d’un concurs d’idees per dissenyar de quin tipus d’espai s’ha de parlar. La cònsol mateixa es mostra pletòrica d’idees sobre com hauria de ser: més que un museu a l’ús, un centre interactiu, experimental, “un lloc viu, dinàmic, potser que es desplegui per diferents espais, que surti al carrer”, que s’hi facin conferències, tallers, activitats diverses, fins i tot que es doni la mà amb el Museu de l’Automòbil que es construeix a Encamp. Extrem aquest que explica en presència de la ministra de Cultura, Sílvia Riva, que gestiona aquell equipament. “Per què no? Tots dos estan en fase de construcció”, respon la ministra, qui recorda que el ministeri va impulsar precisament un pla de museus que hauria de servir per coordinar tots els equipaments, tant els de gestió estatal com els comunals i privats. “Per això volíem precisament integrar Govern”, puntualitza la cònsol.

De moment, les línies generals del que Marsol desitja que sigui l’espai es plasmaran en el plec de bases del concurs d’idees que es convocarà en un parell de setmanes. Acaba de passar per la junta de govern. El que vol, en resum, és que l’espai “sigui un referent” en el món de la bicicleta. Aprofitant que és una “col·lecció de les millors del món” i aprofitant també la presència de tants ciclistes que resideixen al país, amb més o menys nom però actualment en actiu en les competicions. El concurs servirà per triar “el concepte”, però serà ja el nou equip comunal qui s’encarregui de fer la selecció.

L’espai central, com ja havia avançat al seu moment la cònsol, seran els locals comunals a la plaça Lídia Armengol.

tracking