reportatge

De saxo a 'crooner'

El saxo està en ratxa al país. Que ho preguntin a Guillem Tudó, amb una presència quasi constant en directe. I ara, amb vídeo.

De saxo a 'crooner'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jove saxofonista –i cantant: un vessant potser no tan vist però que també explora– va presentar ahir el primer videoclip, una versió de la mítica My Way on toca l’instrument i canta. “És una peça que m’agrada molt i és molt coneguda, també una peça on saxo i veu tenen el mateix protagonisme”, argumenta el músic la tria del tema.

El videoclip –sufragat amb una subvenció del ministeri de Cultura de 1.500 euros– es va enregistrar en dos escenaris: l’auditori del Prat del Roure, on Tudó desplega els dots vocals a la manera dels crooners que van popularitzar el tema –Frank Sinatra sobretot–, i el llac de Tristaina, on és el saxo qui pren el protago­nisme.

És una peça que li servirà per ajudar-se en la promoció com a músic, explica, “i a banda, em venia de gust fer-lo”. Tot i que no sembla caldre-li gaire més promoció per aconseguir omplir l’agenda de concerts: la seva presència continuarà sent constant al llarg de les properes setmanes, amb una col·laboració amb l’Esbart de les Valls del Nord, una actuació en el marc del Congrés internacional de fotografia que se celebrarà el 2 de novembre, el Shopping Festival o la temporada en un hotel massanenc.

La música del vídeo es va gravar a l’estudi de Pere Revert i la producció es va fer a Quatresisvuit, un estudi del país, mentre que aspectes com la il·luminació van anar a càrrec de gent com Joan Codina, al Prat del Roure escaldenc, un espai cedit pel comú.

tracking