Reportatge

Cambra Romànica somia

Cambra Romànica es permet somiar. El cicle, promogut com una proposta humil per atreure les mirades cap al patrimoni canillenc, arribarà a l’octubre a la quarta edició, fruit de les energies de l’associació creada per garantir-li una continuïtat.

Cambra Romànica somiaCAMBRA ROMÀNICA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En realitat, l’associació Amics Cambra Romànica encara està en el primer any de vida i no teníem cap expectativa”, explica Clara Pladevall, que va assumir-ne les regnes, així que arribar a superar el mig centenar de socis li sembla una bona notícia, “i el nombre no ha deixat de créixer, encara que no tots siguin molt militants”. De moment, es manifesta satisfeta de com és capaç d’operar una associació formada per gent que a penes es coneixia, o gens. I la quarta edició del cicle de música de cambra tornarà a desplegar-se pel romànic canillenc. Amb un punt neuràlgic, no obstant: Sant Serni. Per pura necessitat logística: part dels concerts d’aquest cartell tindrà el piano com a protagonista i l’instrument necessita més espai del que ofereixen algunes de les petites esglésies de la parròquia. Sant Serni garanteix també un bon aforament per a una programació que veu créixer el públic.

De totes maneres, puntualitza Pladevall, l’església de Sant Bartolomé de Soldeu i la de Sant Miquel de Prats seran dos dels escenaris del cicle, que començarà el 26 d’octubre i s’allargarà els cinc dissabtes següents, ja al novembre.

El cicle –que Pladevall no descarta que en el futur es pogués estendre a altres parròquies, tot i que tampoc s’ho han plantejat seriosament encara– ja va començar a créixer amb el concurs de joves intèrprets que es va celebrar la primavera passada. Oferir un escenari a talents incipients, recorda la presidenta de l’associació, és precisament una de les finalitats amb què es va posar en marxa la programació inicialment. Encara que l’any passat també va deixar un espai destacat per a la retrobada dels veterans integrants del Trio de Barcelona: els germans Claret (que celebraven 50 anys sobre els escenaris) i el pianista Alberto Attenelle, una formació que portava dècades sense tocar plegats.

Premiat

Tornant al talent jove, la programació d’enguany inclourà el concert de Sánchez & Fortuny Piano Duo, la formació que va aconseguir el primer premi del concurs celebrat a la primavera. L’actuació era justament una de les parts que contemplava el guardó. Format al Conservatori Superior del Liceu, està integrat per Júlia Fortuny i Bernat Sánchez. La programació de la tardor, no obstant, també inclourà una altra de les formacions concursants, el Quartet Vivancos, una formació d’alumnes de l’ESMUC que, malgrat no haver guanyat, sí que es va guanyar el favor del públic.

Pel que fa a la participació de músics andorrans –encabir-los no és opcional per al cicle–, serà una nova oportunitat de veure el duet format per David Font i Elisabeth Dawns, que durant aquest estiu han ofert diferents actuacions al país.

tracking