reportatge

Records sobre rodes

La commemoració dels vuitanta anys de Ràdio Andorra ha posat damunt de la taula una allau de records. Entre els molts detalls que han sorgit a la llum, les imatges d’un patrimoni també desaparegut: el dels vehicles que van donar servei a l’emissora.

Records sobre rodes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El perfil de Facebook Les Sudistes, dedicat a recuperar les històries de Sud Ràdio i a facilitar que els que van compartir aquells anys segueixin en contacte, publicava unes antigues fotografies en una de les quals hi havia un dels cotxes que formaven part de l’emissora. Un llarg transport amb el rètol promocional imprès als flancs. Al costat, un dels cotxes que feien servir els treballadors de Ràdio Andorra, un vell Citroën dels anys cinquanta.

Ambdues imatges van captar l’atenció de Georges Maltot, exlocutor de Ràdio Andorra –va passar pels micros diversos estius, a principis de la dècada dels seixanta, per fer substitucions dels animadors en vacances–. Maltot, que resideix a Reims, on ha fet una carrera professional allunyada del món de la ràdio (va ser director de l’aeroport), va mantenir sempre una estreta vinculació amb part de l’equip de Ràdio Andorra amb què va coincidir. Entre ells, amb qui va ser director general, el desaparegut Gilles Marquet. Vistes les imatges dels vehicles, es va capbussar en el seu fons fotogràfic i va trobar una altra imatge també prou interessant. En aquest cas, una camioneta amb la part del darrere habilitada com a estudi per poder fer emissions en directe. Un vehicle que va estar en funcionament als setanta i vuitanta i que es desplaçava per les àrees d’esbarjo del país durant l’estiu, especialment els càmpings que atreien en aquells anys el turista francès.

En relació amb aquesta programació estiuenca, Maltot també va recordar un altre dels punts neuràlgics dels estius de Ràdio Andorra: l’estudi habilitat a la platja de Canet en Roussillon. Eren uns estudis muntats al bord de la mar, explica l’exlocutor, que durant les èpoques estivals servien per rebre estrelles del moment a les quals s’entrevistava per als programes. Una manera de fer que va permetre nombrosos turistes acostar-se a conèixer en directe com es produïa un programa de Ràdio Andorra en directe. I, de pas, a apropar-se una mica al país.

Records sobre rodes

Records sobre rodes

tracking