Reportatge

L'exprés del blues

El grup de blues local Shuffle Express va néixer el 2016 com a herència a The Velvet Blues, no obstant està sent molt més exitós gràcies a ‘Old Man Blues’, el disc que va treure fa tres mesos i que està donant la volta pels mitjans especialitzats dels Estats Units.

L'exprés del blues

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Muddy Waters, James Cotton, Willie Dixon i The Velvet Blues band són alguns dels referents de Shuffle Express, el grup de blues local que està començant a destacar arreu del món i que toquen aquesta nit a la Massana.

Format per quatre experimentats en la música, Shuffle Express va néixer de les cendres de The Velvet Blues band, grup dirigit per Paul DeVille i Guillermo Stringa. No obstant, com popularment se sol dir, “l’alumne va superar el mestre” i l’ombra que ara presenta Shuffle Express és més gran que la que va deixar el 2016 l’antiga banda. Així ho va expressar el mateix DeVille, que creu que la sortida de Stringa va ser una situació difícil de la qual es van poder sobreposar: “Som pràcticament els mateixos així que som en certa manera l’herència de Velvet Blues. Quan va marxar vam haver de reestructurar tota la banda i tot el repertori. Vam saber adaptar-ho i ara podríem dir que som el germà gran, la versió millorada.”

Una d’aquestes modificacions que van haver de fer va ser la de deixar de banda l’estil més clàssic per buscar noves fórmules: “Fusionem el blues tradicional amb rock i jazz per aportar idees noves i innovar en la nostra música”, va afegir DeVille.

El passat juny va ser un mes especial per a Shuffle, que va veure com el primer disc veia la llum i la gent el rebia amb molt bones crítiques. “L’acceptació està sent molt bona, la veritat”, va dir el cantant, que ha vist com els físics es venen amb bon ritme en els concerts. Tot i això, adverteix que els discs ja no són una font important d’ingressos, sinó que són més una carta de presentació al món: “La nostra intenció amb ell era guanyar presència i ens està sorprenent tota la repercussió que estem tenint a les ràdios a Anglaterra i als Estats Units. Per al que queda d’any ja tenim més de 20 concerts tancats aquí i estem treballant per aconseguir-ne més a Catalunya i França”. L’àlbum rep el nom d’Old Man Blues, el mateix títol que la cançó original i la que segons DeVille és la millor per “ser la primera que vam compondre i pel seu missatge”. No obstant, diu que va ser una decisió difícil ja que les altres cançons que componen el disc són “també molt bones”.

El grup mira de cara als pròxims llançaments i és que no només tenen planejat el segon disc, sinó que tenen en ment el tercer amb un recull de nous temes propis. Serà a llarg termini, però per començar a fer tastet recomana “anar amb ganes de ballar” al concert d’aquest vespre.

tracking