reportatge

Escaldes 'Sambà de festa'

La samba, el reggae i el baião van arribar a Escaldes-Engordany de la mà del grup català Sambà de Festa. La plaça Coprínceps va axcollir ahir un concert en el qual va haver ritmes brasilers, conga i algunes sorpreses perquè no arrencar a ballar fos impossible.

Escaldes 'Sambà de festa'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pocs ritmes conviden a ballar més que els de la música brasilera. La plaça Coprínceps d’Escaldes-Engordany es va convertir ahir en Rio de Janeiro durant unes hores gràcies al concert del grup català Sambà de Festa, que va posar a prova les ganes de moure els malucs dels assistents, que van tenir molt difícil no aixecar-se del seient i començar a ballar.

El grup està compost per quatre persones: Quim Brugués (cantant i guitarrista), Laura Carreras (baix i cors), Marta Costa (percussió i cors) i Juanjo Rico (bateria, percussió i cors). Segons explica aquest últim, el seu repertori no es limita a la samba, ja que també interpreten temes d’altres gèneres com el reggae i un estil musical brasiler anomenat baião. Bàsicament, Sambà de Festa presenta versions de grans èxits de la música brasilera d’artistes com Caetano Veloso, Vinícius de Moraes, Jorge Ben, Chico César o Gilberto Gil. La intenció del grup és començar a fer les seves pròpies cançons i gravar un disc, però creu que això “encara queda lluny”. De moment, la gent pot gaudir de les seves versions.

Sambà de Festa va actuar en el marc del programa Músiques del món, que organitza el comú d’Escaldes-Engordany. El nom de la banda guarda un joc de paraules que és tota una declaració d’intencions del que es troba el seu públic a les actuacions. “Tot el que fem va dirigit a la festa i la diversió”, explica el percussionista. La banda va estar a Bèlgica mostrant tot el seu repertori en actuacions en les quals la gent es va quedar “bocabadada”. En aquest sentit, la improvisació i les sorpreses són una constant als seus concerts, la qual cosa els serveix per “tantejar” la gent i treure un repertori o un altre en funció de la seva reacció.

Malgrat que Sambà de Festa treballa amb la samba més clàssica del Brasil, el grup acostuma a donar una volta a les cançons, reinterpretar-les i presentar-les al públic amb un to personal. Juanjo Nieto assegura que malgrat que la música brasilera és un estil poc conegut a Europa, acostumen a trobar als concerts gent que coneix les cançons i que les canta. “Solen ser persones que o bé són del Brasil o bé entenen de música i coneixen el gènere”, explica. Qui no en conegui la música, cap problema. La intenció de Sambà de Festa és que tothom es deixi portar: “La gent sempre sent que els malucs se’ls mouen sols. Fem conga, fem percussió brasilera i la gent que ve als concerts sempre acaba ballant.”

tracking