reportatge

Perséfone prepara nou disc

Sense voler destapar el nom del nou àlbum, el grup andorrà de ‘progressive metal’ està preparant el sisè disc després de l’èxit d’‘Aathma’, que va veure la llum el 2017. La banda destaca que incorporarà tot el que ha après en els 18 anys des de la fundació.

Perséfone prepara nou disc

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ningú s’esperava ara fa 18 anys que quatre joves andorrans fundarien un grup de metal amb nom de mitologia grega i omplirien estadis arreu del món. Perséfone està d’aniversari i, tot i que només queden dos dels músics que van començar el camí, prepara ja el proper àlbum, que, segons el teclista, Miguel Espinosa, “tindrà una part de tot el que hem fet des dels nostres inicis”.

Divuit anys per a un grup de música és una edat a destacar. No obstant això, encara queden lluny els 53 anys en actiu dels Rolling Stones. Espinosa creu que els 18 anys han passat molt ràpid, però els han servit per envellir de la millor manera: “Crec que hem envellit molt bé. Ara som molt més experimentats que quan vam començar, el 2001, i tot aquest temps ens ha ajudat a millorar. El fet de buscar sempre l’evolució és la millor manera de fer anys i estar millor que l’any anterior.”

Aquesta cerca constant de la perfecció ha fet de Perséfone un grup reconegut mundialment en els últims anys. “Diria que aquesta última etapa ha estat la millor per a nosaltres. El nostre nivell ha millorat molt i els dos últims àlbums han estat els millors de la trajectòria. De fet, la meva cançó preferida és Aathma, l’últim tema de l’últim disc”, va comentar.

Tot i que el grup està reconegut com progressive metal, sempre ha volgut fugir de tot tipus d’etiquetes. Per Espinosa, Perséfone és “simplement metal”, no els agrada catalogar-se en cap estil concret, ja que diuen que plasmen “la nostra música en un llenç blanc”.

Amb cinc discs publicats, més de dos milions de reproduccions totals i 25.000 oients mensuals, Perséfone s’ha convertit en un dels grans grups del metal de l’última dècada. Tot i ser escoltats arreu del món, queden lluny de la música més comercial que encapçala les llistes d’èxits. Espinosa recorda, però que l’estil va tenir també el seu moment mainstream: “El metal també va tenir el seu moment de màxim auge fins a tenir grups reconeguts al llarg de la història. Tothom coneix Metallica, Rolling Stones, Slipknot...”

Tot i els 18 anys de carrera, Perséfone encara té molta música per donar i el proper disc no és més que una nova etapa que comença: “El següent pas del grup és el proper àlbum. Encara no podem dir gaire cosa, però sí que estem explorant nous ritmes. Està en procés de creació. Queda molta feina per davant, però el que sí que et puc dir és que serà molt recognoscible.”

tracking