Reportatge

Un concert d'alta cilindrada

El compositor local Lluís Casahuga torna al Principat per fer un concert que reculli els seus temes des del 2010. L’espectacle es farà al Museu Nacional de l’Automòbil i estrenarà un tema especial fet amb sons dels més de 80 vehicles que té la institució.

Un concert d'alta cilindrada

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els mons del motor i de la música sempre han tingut una relació molt estreta. Tant és així que ja és tradició que s’entoni Les Toreadors, de Georges Bizet, cada cap de setmana als podis de les competicions automobilístiques. No obstant això, pocs compositors han intentat fer música amb els sons dels cotxes. Un és Lluís Casahuga, que presenta Digitalment sonor al Museu Nacional de l’Automòbil.

El guitarrista i compositor oferirà un concert divendres vinent en què repassarà la seva trajectòria musical de sis anys de creació sonora: “Vaig començar a fer música amb tres anys i des de llavors no he parat de formar-me i d’estudiar els diferents sons del món. El concert porta com a nom Retrospectiva perquè mostraré obres de la meva joventut. Crec que és el moment de mirar enrere i portar obres que he fet fins al 2010. Mostraré obres de guitarra que no han vist mai la llum”, va comentar Casahuga.

La peça exclusiva del músic andorrà va dirigida al propi museu i s’ha creat a partir d’enregistraments del so d’alguns dels vuitanta vehicles i seixanta motocicletes que formen el repertori de l’entitat: “He fet Digitalment sonor sobre la base de buscar i enregistrar sons de dins i fora de la instal·lació del Museu de l’Automòbil. El tema té tant sons reals com sons creats electrònicament i utilitzo diferents recursos que ja havia fet servir en peces anteriors. Vull plantejar un imaginari sonor de dins d’un cotxe. Vull transportar l’oient per una espècie de viatge a través de la música”.

La proposta innovadora del músic andorrà té la intenció de donar vida als clàssics del museu i “transformar l’espai a partir de la música i els sons”, va afegir el compositor.

Casahuga fuig de qualsevol tipus de categorització de la seva música i és que diu estar totalment a les antípodes de la música comercial “per llenguatge, estètica i missatge”. El músic també dona un toc d’atenció a aquells artistes que es vinculen amb discogràfiques que “et converteixen en un producte” i diu seguir una línia més artística.

El compositor local recomana anar al concert amb una ment oberta i destaca que aprendran nous sons. “Crec que serà una experiència diferent per a tothom qui vingui. Escoltaran coses que no han sentit mai i recomano el concert sobretot a les persones que siguin obertes de ment, que estiguin acostumades a les noves avantguardes. Descobriran peces que no havia ensenyat mai”, va finalitzar Casahuga.

tracking