Espectacles

L'ENA manté l'aposta per l'estranger

La plataforma d’arts escèniques renova cartell amb cinc nous espectacles, amb Carmen Machi com a nom destacat

L'ENA manté l'aposta per l'estranger

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Escena Nacional d’Andorra (ENA) va fer oficials ahir les produccions que encapçalaran el panorama del teatre de la pròxima temporada. Amb comèdia, espectacle familiar i teatre musical, la dramatúrgia andorrana espera fer-se un lloc al territori espanyol i francès.

El projecte per a la propera temporada seguirà la línia marcada des del 2018, apostar per una estratègia que doni sortida i promocioni els professionals del país i les seves produccions més enllà de les fronteres andorranes.

Amb només un any, l’ENA ha multiplicat les propostes de coproduccions, aspecte que marca l’interès per formar part de la plataforma: “Gràcies a les coproduccions, aquest any ens han arribat prop de 20 propostes. L’objectiu no és fer-ne moltes, sinó fer-ne de qualitat. Per sort, el 2019 hem multiplicat per tres les propostes rebudes el 2018”, va explicar ahir en la presentació Alfons Casal, codirector de la plataforma.

De les 20 propostes formalitzades, l’ENA només n’ha escollit cinc. El procés de selecció ha estat una part fonamental per garantir la qualitat de les obres i la localització ha estat requisit indispensable per fer una coproducció amb la plataforma: “Per escollir projectes, el primer pas ha estat veure si l’espectacle era interessant. Després assegurar-nos del recorregut de l’equip artístic i, com a punts imprescindibles, que la gira passi per Andorra i que els nostres artistes formin part de l’equip artístic”, va afegir Casal.

La producció més ambiciosa i que més ha cridat l’atenció ha estat Prostitución. Dirigida per Andrés Lima, la representació intentarà portar la realitat de les prostitutes, les drogues, el tràfic i la immigració il·legal del carrer a l’escenari. A més, l’obra té com a protagonista Carmen Machi, actriu de la sèrie Aída. L’espectacle s’estrenarà a Sant Julià el 2020.

D’altra banda, una de les crides que van fer des de l’ENA era la de promocionar els espectacles de dansa i els focalitzats per nens. “Volem seguir treballant els espectacles infantils, però ens ha costat molt trobar aquest tipus de produccions dirigides al públic infantil i familiar. A més a més, trobem a faltar molt els espectacles de dansa. Creiem que són importants i fem una crida a produir-ne”, va dir Casal.

De cara als objectius futurs, la ministra de Cultura, Sílvia Riva, va dir que faran servir la connexió més directa amb França per intentar promocionar els espectacles: “Expandir-nos cap als nostres veïns francesos està sent difícil, però farem servir les reunions amb l’ambaixadora per obrir un possible mercat.”

tracking