reportatge

'Hand Solo' a Hong Kong

L’equip d’Imminent Produccions viatja a l’illa xinesa per continuar amb la segona setmana de rodatge del documental que narra les peripècies vitals del jove lauredià David Aguilar, que es va donar a conèixer per construir-se una pròtesi de braç amb peces de LEGO.

'Hand Solo' a Hong KongIMMINENT PRODUCCIONS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

D’Andorra al món i en concret a Hong Kong. A bord del seu particular Falcó Mil·lenari, l’equip del documental Mr.Hand Solo s’enlaira avui cap a l’illa xinesa per continuar amb el rodatge d’un film que narra l’epopeia de David Aguilar. Aquest jove lauredià ha traspassat fronteres gràcies al seu esperit de superació per fer front a les grans dificultats de patir la síndrome de Poland. La malaltia amb què va néixer li va provocar una greu deformitat al braç i ell, lluny d’aturar-se, la va fer servir com a carburant d’una inventiva que el va portar a construir-se una pròtesi amb peces de LEGO. Una història molt coneguda al Principat i que gràcies a Imminent Produccions, l’empresa audiovisual de Josep Pozo, arribarà a tot el món. En coproducció amb l’espanyola Arlong i sota la direcció d’Hèctor Romance, Pozo assegura que la distribució internacional del documental ja “està garantida”.

De fet, aquest és un dels serrells que s’estan tancant a hores d’ara, mentre, en paral·lel, l’equip ha començat la filmació. La setmana passada es van enregistrar les primeres escenes de Mr. Hand Solo a la Seu d’Urgell, on es van recollir els testimonis dels familiars més propers a Aguilar.

Un inici “espectacular”

Un primer tast que Josep Pozo qualifica “d’espectacular” i que li fa creure que el documental “tindrà molt bona acollida”. I ara? “Tot just marxem a Hong Kong fins al dia 11 d’agost amb el David Aguilar”, explica el productor. Després, amb la mateixa velocitat de la llum que les naus de George Lucas, el treball seguirà a partir de dimecres vinent a Andorra. Aterrar a casa simplement per mostrar el David Aguilar més quotidià, el jove de 20 anys darrere de la figura de Hand Solo. Per aconseguir-ho, Pozo avança que parlaran “amb els professors i la directora de la seva escola o amb els seus amics”. Els escenaris seran l’hospital, el Col·legi Sant Ermengol o les instal·lacions del club de bàsquet MoraBanc Andorra. El rodatge acabarà justament quan acabin les vacances universitàries d’Aguilar. Precisament, continua el director d’Imminent Produccions, al setembre es gravarà al quarter general de LEGO a la localitat danesa de Billund i després a Barcelona per captar la vida d’estudiant d’un lauredià de pel·lícula. En total unes tres setmanes per rodar Mr. Hand Solo. “Hi ha documentals que es roden en anys i nosaltres tenim aquest temps per fer-ho per la seva disponibilitat universitària”, diu Pozo.

Tot plegat donarà un film, augura el productor, que “si tot va bé” s’hauria de preestrenar a Andorra abans de final d’any per després “començar el circuit de festivals”. “Pensem que és una història que crida molt l’atenció perquè no és una cosa local, ja tenia una repercussió internacional i si també agrada a fora és perquè és interessant”, destaca. En aquest sentit, Pozo avança que el documental es roda en català, castellà i anglès. Ara toca esperar que estigui enllestit per poder conèixer encara més una vida de cine que pot servir de lliçó als que s’ofeguen en un got d’aigua.

tracking