Reportatge

Travesses a Cultura

Previsiblement, la setmana vinent estarà perfilat el nou equip amb què la ministra Sílvia Riva treballarà a Cultura. Aposta, sembla, pels de dins.

Travesses a Cultura

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Res d’absolutament tancat, entre tantes travesses com aquests dies s’estan fent al ministeri de Cultura per veure qui encapçalarà els equips. Una de les coses més segures és que la ministra Riva està temptejant les opcions entre els tècnics del mateix departament. I és l’actual cap d’àrea de Béns Immobles i Arqueologia, Xavier Llovera, que es va incorporar a principi d’any després d’una dècada en comissió de serveis a la Generalitat de Catalunya, qui té la majoria dels números per encapçalar el departament de Patrimoni Cultural, que aixopluga també Béns Mobles i Restauració i l’Arxiu Nacional. Aquest, amb la cap d’àrea, Susanna Vela, fora per ocupar l’escó al Consell General, també necessita qui se’n faci càrrec, però en aquest cas no hi hauria encara una decisió.

Si finalment qualla Llovera al capdavant de Patrimoni, hauria de fer compatibles els projectes propis del departament amb el d’encetar el futur Museu Nacional, marcat com a prioritat del ministeri per a aquesta legislatura pel cap de Govern, Xavier Espot. També totes les travesses apunten que serà l’arqueòleg –i responsable del disseny i discurs de molts dels museus en marxa, tant de la xarxa estatal com privats, amb el del Tabac com a exemple– l’assenyalat per engegar el projecte estrella de la legislatura.

Montserrat Planelles seguiria com a responsable de l’altra gran àrea, la de Promoció Cultural (com a tal participa, a la Trobada d’alt nivell de representants ministerials i institucionals de Cultura d’Iberoamèrica, al Brasil). Però cediria funcions perquè ja no tindria sota la seva responsabilitat les competències de Patrimoni. No continuarà Alfons Codina, incorporat el maig del 2017 com a coordinador de Patrimoni, una figura que desapareix de l’organigrama.

tracking