Reportatge

'Álvaro goes to Hollywood'

‘Le Blizzard’, el segon curt del jove realitzador encampadà Álvaro Rodríguez-Areny, ha estat seleccionat al festival del gènere més important dels Estats Units.

'Álvaro goes to Hollywood'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El treball de Rodríguez-Areny es projectarà en el marc de l’ScreamFest de Los Angeles, un certamen que arriba a la dinovena edició i que s’ha consolidat com el festival de cinema fantàstic més antic del país nord-americà. Però el que el fa més important, recalca l’encampadà, és la seva emblemàtica ubicació: el film es projectarà al mític Teatre Xinès, situat al bell mig de Hollywood i que és un dels cinemes més icònics del món; va ser la seu de la cerimònia dels Oscar durant la dècada dels quaranta i el lloc on es van estrenar pel·lícules que avui ja formen part de la història del setè art, com, per exemple, la primera entrega d’Star Wars, el 1977. Ara resta com l’edifici més emblemàtic de Hollywood Boulevard, on només es projecten les preestrenes de grans pel·lícules.

El festival és famós per acollir constantment celebritats del món del cinema americà invitades i per haver estrenat i llançat a la fama films com Paranormal Activity. També perquè un dels socis fundadors i dissenyador del trofeu va ser Stan Winston, l’home que va gua­-nyar quatre premis Oscar i que va dissenyar i crear els famosos Terminator, Alien, Predator o dels mítics dinosaures d’animatrònic de Jurassic Park, recorda Areny.

Le Blizzard celebra així la 50a selecció oficial en festivals, inclosos Sitges, el Festival Qualificador d’Oscar Odense, el recentment anunciat Fantasia de Canadà (el més important de gènere rere Sitges a tot el món), a més d’estar quatre cops nominat al Mélies de Plata a millor curtmetratge fantàstic europeu.

tracking