Shangti segueix camíSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Probablement serà l’espai que l’artista tolosà té a l’edifici The Embassy el que aculli les noves peces, ara temàticament lligades per una de les obsessions confesses de l’artista: els animals, el risc de desaparició d’algunes espècies, el maltractament a què es veuen sotmesos en tants casos. Fotografies, peces d’escultura que treballa a partir de les figures que surten de les gegantines impressores 3D i que després ultima, detall a detall, al taller massanenc. “Aquí ens ho fem tot, acabem tot el procés, no és com en altres casos que la peça s’envia a crear a tallers especialitzats”, puntualitza. No hi ha data precisa per a la inauguració, més enllà que serà ja pròximament, aquest estiu, pel que fa a Andorra. Part de la sèrie viatjarà també a les galeries que ofereixen l’obra de Shangti a França i altres països europeus, així com als Estats Units, explica.

Shangti es mostra “emocionat” per la rebuda de la seva instal·lació a la fira d’art de Venècia: “Per a un artista és normal tenir sempre certa por de les crítiques, però com que han estat bones m’han donat seguretat en mi mateix.” Al marge, sensacions positives per la quantitat de gent que el va acompanyar en la vetllada de la inauguració: es mostra “sorprès per la quantitat de gent que va venir des d’Andorra”, i encantat pels col·leccionistes d’arreu que es van deixar caure també per l’acte. A banda, hi afegeix, l’hostessa que acull els visitants l’informa regularment i també en aquest cas les expectatives són bones, tant per la quantitat de gent que comença a passar pel pavelló “com pel fet que molta gent torna per fer-hi una segona visita”. Una recompensa, assegura, per a l’any i mig de feina molt intensa que va comportar per a ell i el seu equip el disseny i creació de tota la instal·lació.

El creador tolosà destaca la connexió, la coincidència temàtica, les preocupacions comunes, que ha pogut constatar entre bona part dels artistes que enguany són presents a la ciutat dels canals. “És com si tots estiguéssim fortament lligats, com si hi hagués hagut un pensament col·lectiu, telepatia.”

tracking