ART

Balmaseda inaugura 'La ruta migratòria' a la Fundació Lluís Coromina, dimecres

Balmaseda inaugura 'La ruta migratòria' a la Fundació Lluís Coromina, dimecres

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La seu barcelonina de la Fundació Lluís Coromina acollirà a partir de dimecres l’exposició La ruta migratòria, la instal·lació de Javier Balmaseda que va passar ja pel Terracotta Museu de la Bisbal. No és, però, l’únic projecte a la vista per a l’artista, que en els propers mesos té programades les obertures de noves exposicions, en galeries de la regió francesa de La Provença i a París.

La ruta migratòria, que es podrà veure fins al 20 de juliol a l’espai barceloní recentment inaugurat –la de Balmaseda és la segona mostra que acull–, aborda les complexitats del tema migratori. A l’artista li interessa com aquests moviments de persones afecten el paisatge, entès en un sentit molt ample: no tant els paratges físics, que també, sinó el paisatge econòmic, social, polític, etc. Forma part d’una sèrie que treballa fa anys, Vies i solucions, amb la carretera com a element plàstic i conceptual.

Per desplegar aquesta idea utilitza una munió de crancs de terracota –”els animals com a metàfora de la condició humana”, apunta– amb els quals en realitat reprèn una imatge viscuda a la infantesa: “Quan vivia a Cuba veia aquestes fileres de crancs per la carretera que voreja el mar des de la meva ciutat, Cienfuegos”, relata. Com en la resta del seu treball, també aquesta obra està profundament arrelada en les vivències personals.

Pel que fa a les altres exposicions en cartera, el 31 de juliol obrirà a la galeria Michel Aragon, a la ciutat de Gordes, a la Provença. Una mostra de pintures acompanyades per un fragment d’aquesta instal·lació, novament al voltant de la immigració. I a l’octubre tornarà a ser present a París, a la sala Lelong, la mateixa on ja va mostrar la instal·lació feta per a la Biennal de Venècia.

tracking