ART

L'obra de Philippe Shangti ja és a Venècia

‘The Future is Now’, la instal·lació que representa Andorra al pavelló de la 58a edició de la Biennal, s’inaugura dijous

detail.info.publicated
Escaldes-Engordany

Creat:

Actualitzat:

Ha posat rumb a Venècia sense cap presentació pública –més enllà de la que es va fer a ArtalRoc mentre només estava en fase de projecte, durant la selecció–, però l’obra amb què Philippe Shangti representarà durant els propers mesos Andorra a la Biennal de Venècia ja és a la ciutat dels canals. Amb l’artista, per descomptat, i també ja hi ha viatjat la comissària de l’edició, Eva Martínez –Zoe–, que amb l’equip del ministeri de Cultura, encapçalat per Ivan Sansa, ultimen el muntatge de la instal·lació. The Future is Now, El futur és ara s’inaugurarà, amb la resta de pavellons de la 58a Biennal de Venècia, dijous. La fira d’art obrirà les portes al públic dissabte i hi romandrà fins al 24 de novembre.

L’obra de Shangti –triada en un procés de selecció en què també participava el projecte de Martín Blanco– aposta per l’estètica kitsch i l’art pop. Artista establert al país des de fa més de dos anys, en aquesta instal·lació juga amb diversos mitjans d’expressió, des de l’escultura fins a la pintura, la fotografia i l’audiovisual. Totes les peces que integren el conjunt –treballat i modificat des de la proposta exhibida a ArtalRoc, encara que el resultat final serà una sorpresa una vegada muntat al pavelló– giren temàticament al voltant del que vol ser una crítica a la societat de consum excessiu i a la manera com està deixant el planeta esgotat i sense recursos. És una proposta irònica, va defensar el francès en el seu moment, plantejada a partir d’una estètica popular i divertida, una mica glamurosa, si més no a primera vista, abans d’entrar en el desolador panorama que dibuixa en aquest futur que ja és aquí.

Shanti tornarà a ocupar, com l’edició passada Eve Ariza, el pavelló ubicat a l’antiga església de Santa Maria della Pietà, una ubicació més cèntrica, van argumentar des del ministeri en fer la tria, que l’ocupada en edicions anteriors, a pocs minuts de la plaça San Marco, amb l’objectiu d’atreure més visitants.

L'obra de Philippe Shangti ja és a Venècia

tracking