Audiovisual

Casa de la Vall, convertida en llenç

Ull Nu convidarà a participar en un videomapatge sobre l’emblemàtica façana

Casa de la Vall, convertida en llençHEXX ONE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La idea de fons és “donar suport a totes les realitats del món audiovisual, que ja no es limita a les projeccions convencionals, en una sala, sinó que cada dia pren més els carrers”, exposa el director del festival Ull Nu, Hèctor Mas. Per això, com ja havien avançat, les propostes enguany sortiran al carrer, amb dues iniciatives ja avançades del programa que prometen ser ben vistoses: un videomapatge que es projectarà sobre la façana de Casa de la Vall i la creació d’un túnel de llum a la rambla Molines, la passarel·la que uneix la plaça del Poble amb Príncep Benlloch.

L’acció que tindrà com a epicentre l’emblemàtic edifici serà també una proposta participativa: es convidarà el públic a pintar els motius que posteriorment hauran de ser projectats sobre la façana. Abans, per trencar el gel, apunta Mas, una jove dibuixant del país, Carol Garrido, haurà creat un dels dissenys que, convertits en llum i color, es podran veure sobre la pedra convertida en llenç. És una activitat amb la qual Ull Nu s’afegeix a la commemoració del 600 aniversari del Consell de la Terra, patrocinada pel Consell General.

Tant en aquest cas com en el del túnel de llum l’execució està confiada a empreses foranes especialitzades i seran propostes de curta durada, que ocuparan només un dels dies del festival. Per la complicació logística que suposen, explica el director del certamen, que enguany ha pogut encarar aquestes idees més ambicioses gràcies a l’increment en el finançament obtingut mitjançant el conveni signat amb el comú d’Andorra la Vella i el ministeri de Cultura: 72.000 euros aportats al cinquanta per cent per ambdues administracions. Així apunten als objectius d’expansió marcats “d’atreure nou públic i repartir-nos per diferents llocs, amb propostes que siguin interactives”. Més encara, amb la idea d’ajudar a posar en valor el patrimoni, d’establir un diàleg entre els elements emblemàtics i les noves formes d’expressió artística.

Música i el jurat

També hi ha algun avançament de la programació musical, amb presència de Nightcrawler, una proposta que des del festival expliquen que es mou entre el synthwave i el darksynth, un univers sonor que s’inspira en els sons de les bandes sonores de ter­ror dels anys vuitanta i en les pel·lícules de ciència-ficció, combinant-los amb ritmes electrònics i atmosferes fosques. Ha passat per ciutats com Londres, Berlín, Viena o Budapest, i per festivals com l’Eufònic o el Primavera Sound 2018.

Previsiblement més conegut del públic general serà el nom del president del jurat d’enguany, el jove cineasta Marc Crehuet, que va saltar a la zona mediàtica gràcies al ressò del llarg El rei borni (per cert, on col·laborava la directora d’art andorrana Sylvia Steinbrecht, nominada als Gaudí per aquell treball). I també nominada al Gaudí com a directora artística, però per Quién te cantará, ha estat l’andorrana Laia Ateca, que l’acompanyarà en un jurat que completa Emma Fariñas.

tracking