x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Què fem?

L'Espai Columba, de franc fins al 30

Consulta l'agenda cultural i d'activitats d'Andorra d'avui, amb les exposicions, els actes i els espectacles que es fan al país
L'Espai Columba, de franc fins al 30

L'Espai Columba, de franc fins al 30

L'Espai Columba, de franc fins al 30

Actualitzada 24/04/2019 a les 07:46
LA PROPOSTA DEL DIA:

-L’Espai Columba, de franc fins al 30
L’Espai Columba es pot visitar gratuïtament fins al dia 30. El nou equipament, que exhibeix les pintures murals de l’església de Santa Coloma i altres elements característics del romànic andorrà, es pot visitar de manera gratuïta en el següent horari: de dimarts a dissabte, de les 10 h a les 14 h i de les 15 h a les 18 h, i diumenge, de les 10 h a les 14 h. Diumenge a la tarda i dilluns, tancat. A partir del 2 de maig, l’entrada a l’Espai Columba, combinada amb el videomapatge de l’església de Santa Coloma, valdrà 7 euros. L’entrada reduïda costarà 3,50 euros, i la visita guiada tindrà un suplement d’1,50 euros per persona.


MÚSICA:


-'SAXFEST'

Jornada de música al carrer. Amb la Bandarra Street Orkestra a partir de les 17.30 hores i Always Drinking Marching Band de les 19.30 a les 20.30 hores. Pels carrers de la capital.
Diversos emplaçaments

(Divendres. A partir 17.30 hores)
Andorra la Vella


-'INAUGURACIÓ'

Inauguració de la nova discoteca Kapital, amb Bruno Alexandre Demato i els DJ Shin i Vasco F.
Kapital Discoteca

(Dijous, mitjanit)
Ctra. de la Comella i de la Plana, 2
Andorra al Vella

EXPOSICIONS:

-'HOMENATGE A PEP AGUARELES'
La mostra fotogràfica Emocions, Special Olympics recull imatges de Sergi Aguado, Pedro Escudero, José Otero, Cristel Torné, Lídia Puig, Nadia Rossell i Ramon Villanueva i és un especial homenatge a la figura del recentment desaparegut Pep Aguareles. Són els seus alumnes del taller de fotografia els qui, precisament, protagonitzen la mostra. L’exposició està coordinada per la també professora de l’escola artística de la Llacuna Montserrat Altimiras.
Centre Cultural La Llacuna
Andorra la Vella.
Fins al 30 d’abril.

-'PIGMENTUM ANIMAE', A ENCAMP
La mostra s’articula a través de les il·lustracions Christel Illa Terrier, amb la col·laboració de Manel Gibert Valler i Cristina Gavaldà Agràs. Pigmentum Animae és un conjunt d'il·lustracions surrealistes, sorgides d'experiències reals en les quals el conscient és traduït per l'inconscient, deixant pas a múltiples interpretacions. Un es pot deixar portar lliurement per la seva ment o guiar-se per la poesia que les acompanya.
Sala d'exposicions del Comú d'Encamp
Encamp.
Horaris: de dilluns a dijous de 8 a 17 hores, i els divendres de 8 a 15 hores.
Fins al 31 de maig.

-'VIDES DE MUNTANYA', AL CENTRE D'ART'
Vides de muntanya és un recorregut en fotografies de Natàlia Montané i textos d’Isabel de la Parte que desplega el dia a dia a les explotacions ramaderes d’alta muntanya que perviuen al país. Vides de muntanya és una mostra fotogràfica proposada i realitzada per Montané que complementa el projecte Ramaderia d’alçada, fruit de la col·laboració entre el departament d’Agricultura i l’Arxiu d’Etnografia, iniciat el 2012 i que pretén donar veu al sector ramader, explicar al públic a través de les imatges les seves maneres de treballar i, més enllà, posar de manifest el pes que tenen en l’economia i l’entrellat social del país.
L’exposició es pot veure a l’equipament escaldenc fins a finals de maig

-'HEROIS DEL CÒMIC I EL CINEMA
El còmic, amb els seus herois i mites, envaeix la premsa i el cinema, on els resultats són més espectaculars. Personatges com el Capità Amèrica, Batman, Spiderman o els Venjadors, amb inversions milionàries i actors estrella inunden les pantalles. La mostra desplega alguns d’aquests personages, que no són aliens als esdeveniments històrics, del crac del 1929 a la Segona Guerra Mundial. El material de l’exposició procedeix de la vasta col·lecció de l’urgellenc Josep Benavent, que ha anat atresorant més de 40.000 peces.
Museu del Tabac
C/ Doctor Palau, 17. Sant Julià de Lòria. Tel.: 741 545. Horaris: dissabte, de les 10 a les 20 hores. Diumenge, de les 10 a les 14.30 hores.
Fins al 21 d’abril.

-'COL·LECTIVA'
Selecció de fons de la galeria Art al Set, amb obres dels autors habituals de la sala, de Manuel Anoro a Aguilar Moré, la fotògrafa Joana Nogueroles o escultures de José Luis Pascual. Amb obra també de Guinovart, Riera i Aragó, Picasso o Miró.
Art al Set
Avinguda Carlemany, 95.
Escaldes-Engordany. Tel.: 868 355. Horaris: de dilluns a divendres, de 10.30 a 13.30 hores; dissabte, de 17 a 20 hores.

-'PHILIPPE SHANGTI, A CALDEA'
Caldea inaugura l’exposició Art is my hope, de Philippe Shangti, que serà representant d’Andorra a la propera Biennal de Venècia. Entre univers pop i missatges transgressors, l’artista mai no ha deixat de denunciar els vicis de la nostra societat amb un toc d’humor, provocació i glamur. Gràcies a una estètica que duu fins a l’extrem, el leitmotiv de Shangti és sensibilitzar la gent sobre temes seriosos, de vegades violents. D'aquesta manera, aconsegueix fer del seu art una lluita contra les drogues, l'alcoholisme, la prostitució i la contaminació.
Caldea. Fins al mes d’abril.
Escaldes-Engordany.

-'BARBIE I EL CINEMA, AL CENTRE D'ART'
Barbie i el cinema és una exposició formada per 160 nines Barbie de col·lecció, amb vestuari relacionat amb les grans pel·lícules de Hollywood. L’exposició repassa la història d’aquesta nina icònica, amb més de 150 professions, milers de vestits, accessoris, vehicles, cases, mascotes, etcètera, provinents dels cinc continents. Quasi sis dècades d’història d’una nina que ha evolucionat i canviat amb el pas dels anys, seguint els dictats de la societat de la segona meitat del segle XX. Un recorregut pel món de la nina que va canviar els somnis de les nenes.
CAEE
Escaldes-Engordany.

-'ESPURNES DEL NORD'
Nou equipament cultural dedicat al col·leccionisme Dèria, amb l’exposició Espurnes del nord, d’Eckersberg a Risager. La mostra és una col·lecció de pintura danesa de William Danjon. El Centre d’Interpretació Andorra Romànica s’ha transformat en Dèria, un nou espai dedicat al col·leccionisme. Ubicat a l’era Torres de Pal, la sala acollirà regularment les col·leccions més curioses i peculiars que persones de tot el món han anat creant al llarg dels anys, mogudes per la passió, la paciència i, sobretot, la dèria.
Dèria. Era Torres de Pal
La Massana.

-'ALTERNATURA', AMB OBRES DE JOAN XANDRI
Alternatura parla de respecte a la Terra, d’orígens. Joan Xandri pren el cap de casa de Casa de la Vall amb una sèrie pictòrica recent que arrodoneix la celebració dels 600 anys del Consell de la Terra, amb el concert de Jordi Savall i la presentació d’una nova edició del Manual Digest. La mostra pictòrica parla dels orígens, de les arrels, de la manera com l’home tracta amb supèrbia la terra, com menysprea la natura, com se’n serveix sense oferir-li cap respecte a canvi.
Casa de la Vall. Andorra la Vella.
Fins a l’abril.

-'FEMINA, FEMINAE'
Femina Feminae. Les muses i la col·leccionista. De Piazzetta a Delaunay és la tercera exposició de l’equipament escaldenc, un conjunt de 28 obres que per primer cop incorpora l’escultura, amb dues peces de Matisse i Clarà. La mostra explora la figura femenina i com ha inspirat els artistes al llarg del temps. Inclou obres com Gran portuguesa, de Robert Delaunay, o Les banyistes, que Max Pechstein va pintar en una etapa crucial de la seva carrera. També hi figura alguna de les molt escasses obres per les quals les dones artistes han rebut reconeixement a la història de l’art, com és el cas de Pastora nua ajaguda, de Berthe Morisot.
Museu Carmen Thyssen Andorra
Escaldes-Engordany.
Horaris: de dimarts a dissabte de les 10 a les 19 hores. Diumenge, de 10 a 14 hores.
Fins al setembre del 2019.

-'EL TESTAMENT DE POMPEU FABRA'
La nova escenografia instal·lada al vestíbul i l’entrada de l’edifici administratiu del Govern exposa íntegrament el testament que el lingüista i gramàtic Pompeu Fabra va rubricar amb el notari episcopal Rossend Jordana, a Sant Julià de Lòria, el 27 de novembre del 1947, uns mesos abans de la seva mort, el 25 de desembre del 1948, per tal que el document que recollia les seves últimes voluntats pogués estar redactat en llengua catalana. S’exhibeix en públic per primer cop. Es tracta d’una còpia escanejada del document original, de molt alta densitat, que reprodueix fins i tot els accidents del paper, per la qual cosa tant el valor documental com el sentimental del text romanen gairebé intactes. Aquesta exposició s’emmarca en una doble commemoració al voltant de la figura i l’obra de Pompeu Fabra: la celebració dels 150 anys del seu naixement i el centenari de la publicació de la Gramàtica catalana. A banda del testament, l’escenografia també exposa dos exemplars de la primera i de la segona edició del diccionari de Pompeu Fabra, prestats pel col·leccionista Robert Basart.
Vestíbul de l’edifici administratiu del Govern
Andorra la Vella.

-'JORDI ROLLÁN'
El pintor Jordi Rollán mostra novament els llenços característics del seu llenguatge pictòric cubista i la seva particular visió de l’univers. Reverencia la figura humana, en especial la femenina, així com la natura i el Mediterrani, temes que són evocats en les 34 teles que s’hi exhibeixen, creades específicament per a l’entorn on s’exhibeixen. Rollán observa el món a través del prisma de la llum i la bellesa, i aconsegueix un equilibri cromàtic de forma i de fons, en un conjunt visualment armoniós.
Vallmedic Visión Andorra
Av. Nacions Unides, 17
AD 700 Escaldes-Engordany
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts