esdeveniments

Poc optimisme per les vacances escolars

Els llibreters del país no es mostren gaire optimistes amb una jornada que se situa en plenes vacances escolars

Poc optimisme per les vacances escolars

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El calendari és el calendari. Inamovible, és clar. I la manera com Sant Jordi cau enguany fa que els llibreters vegin arribar una Diada incerta, en plenes vacances escolars i just després de la Pasqua. Si bé és cert, com puntualitzen Lluís Canal (La Llibreria) i Pamela Méndez (Idees) que precisament en els dies previs han estat els turistes de zones que comparteixen tradició –o que s’hi han apuntat– els que han animat les vendes. Per a la resta, tots plegats es preparen per a una jornada que parteix sense cap favorit mediàtic– “ja no hi ha el Buenafuente de torn”, diu Canal, encara que a alguna veu molt coneguda, la de Jordi Basté, se li ha fet una promoció ingent–, encara que a Andorra, com succeeix any rere any, són els autors de casa els que planten cara, i solen sortir vencedors, de la contesa. Enguany, amb propostes de veterans, com la novel·la del periodista Robert Pastor (Ossos i Cendres, de Límits), la proposta sempre sarcàstica de Gabriel Fernàndez (Memòries d’un community manager, d’Edicions del Diari d’Andorra) o la reedició del Boris I d’Antoni Morell (Anem).

I com sempre l’actualitat es barreja amb Sant Jordi, enguany arriba amb una curiositat més: entre els lectors francesos han revifat les vendes de Nôtre Dame de Paris, de Victor Hugo. Ho explica João Carlos Gomes, des del taulell de la Llibreria Francesa. Sense reprimir-se una ironia: “Molta demanda i molts diners per a la catedral però poc recordar Les misérables”.

Anècdotes a banda, Gomes avança que s’espera “no gaire cosa” d’un Sant Jordi que cau just després d’un pont festiu, tot i que compliran amb la cita habitual a la plaça del Poble. Canal reconeix que està “difícil, però ho encarem amb il·lusió, com sempre, perquè no deixa de ser una tradició”, així que està tot preparat. I Méndez reconeix que “em preocupa una mica perquè crec que el calendari afectarà i el balanç no serà tan bo” com en anys que les escoles estan en plena activitat.

Independentment del calendari, no obstant, tot l’operatiu i programa d’activitats habituals ja està en marxa. Amb la cita amb els autors com a part més important. a la plaça del Poble a partir de les 11.30 començaran les signatures: Isabel Bernabeu Català (Mensajes de un arcángel), Eduard Vergara (No tot és córrer), Albert Ginestà ([I.Reals]), Antoni Morell (Borís I, rei d’Andorra), Robert Pastor (Ossos i cendres), Manuel Montobbio (Estilites d’Andorra), Josep Enric Dallerés (El caminar d’una vida), Elisabeth Zorita (¿Qué ha muerto quién?), Raimon Diaz Mariño (El mirador del Roc del Quer), Àngel Ros (Remuntant el Segre), Joan Ganyet (Pell), Francesc Badia Batalla (Muralles medievals i guerres de setge) i Xavi Bonet (Federació andorrana de futbol.25 anys). I al vespre, el lliurament dels premis Martí i Pol, a la Llacuna.

Un (altre) Sant Jordi incert

tracking