Esdeveniments

Carlos Puerta ret al saló del còmic la visita ajornada la passada edició

Una vaga de pilots va deixar a terra l’any passat l’autor, que enguany signa el cartell i compareix amb l’obra dedicada a Verne

Carlos Puerta ret al saló del còmic la visita ajornada la passada edició

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Entre els passatgers afectats per la vaga que els pilots de Vueling van fer l’any passat per aquestes dates hi havia Carlos Puerta. El dibuixant madrileny l’esperaven a La Massana Còmic perquè acompanyés l’exposició que, amb Barón Rojo –ironies del destí, sobre un as de l’aviació–, li havien muntat en un dels espais de la Closeta. El dibuixant ja aleshores es va comprometre per aquesta edició –que se celebrarà el cap de setmana del 26 al 28, passat el tsunami de Sant Jordi–, així que compareixerà amb Jules Verne y el misterio del astrolabio de Urania (Norma Editorial), el doble àlbum dedicat al precursor de la ciència-ficció, un treball amb Esther Gil com a guionista.

El de Puerta és un dels noms que ja s’avancen per a l’edició d’enguany, la vint-i-tresena, que es presentarà dimarts vinent. També és coneguda la presència de Leopoldo Sánchez, que des de fa uns dies és protagonista de l’exposició al Museu del Còmic, l’espai de la plaça de les Fontetes que ara veurà duplicada la seva superfície i començarà a assemblar-se al que amb propietat es pot considerar un equipament museístic, amb prestacions com un horari de visita més ampli i espais per a la consulta i la coexistència de més d’una mostra, entre l’exhibició dels fons permanents i la programació de propostes temporals.

Tornant de la digressió, Leopoldo Sánchez inaugurarà el dia 26 l’exposició centrada en el llibre Bogey, amb antiheroi que indubtablement recorda l’emblemàtic Humphrey Bogart, un detectiu amb ànima de perdedor que s’enfronta al crim en un futur distòpic. Un tipus dur i romàntic alhora com la figura que l’inspira. I amb la inseparable cigarreta penjant-li indolentment dels llavis mentre enfronta els treballs més compromesos.

Però l’autor tindrà presència al saló del còmic per partida doble: serà protagonista també d’una de les exposicions a la sala de la Closeta, en aquest cas, amb Tú mismo. Disparates melancólicos de Pepe Malone, un treball que, com ja apunta des del títol, està farcit d’ironia esperpèntica.

Tornant a la presència de Carlos Puerta, presenta aquesta sèrie en què el cèlebre escriptor es converteix en protagonista de l’aventura quan es deixa convèncer pel seu germà per embarcar-se en un transatlàntic, el Great Eastern, i visitar els Estats Units, on descobriran un estrany aparell que té el poder, ni més ni menys, que de canviar el curs de la història.

Carlos Puerta ret al saló del còmic la visita ajornada la passada edició

tracking