música

Juan Perro serà el cap de cartell del Jambo

La Fundación Tony Manero serà, amb Santiago Auserón, un altre dels hams d’aquesta edició del festival al centre històric

Juan Perro serà el cap de cartell del Jambo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Juan Perro, és a dir, l’exlíder de Radio Futura, Santiago Auserón, serà el cap de cartell de la sisena edició del Jambo Street Músic, el festival de música als carrers del centre històric de la capital, una trobada que es desenvoluparà entre els dies 13 i 16 de juny, de dijous a diumenge. Un esdeveniment per al qual el comú de la capital va atorgar una subvenció de 50.000 euros als organitzadors del festival, impulsat per Oriol Vilella i Toni Colom. Amb l’emblemàtica veu d’Auserón, l’altre ham mediàtic de l’edició serà la Fundación Tony Manero. Tots dos encapçalen un programa que desplegarà de nou pels carrers i places prop d’una trentena de formacions amb estils i propostes molt diverses i que es converteix en un dels principals aparadors de la música del país.

Auserón és una de les veus i rostres més emblemàtics de l’anomenada movida madrileña, líder d’una de les bandes més carismàtiques i de qualitat indubtable, que van deixar rere seu temes com Escuela de calor, Veneno en la piel o Han caído los dos. Quan la banda es va desfer, als noranta, Auserón donava impuls al seu projecte personal, com Juan Per­ro, una carrera en solitari que arrencava amb la gira gira Kiko Veneno y Juan Perro vienen dando el cante, el 1993. Això mentre en paral·lel inicia un altre vessant com a compositor per a d’altres que el porta, entre altres coses, a escriure la partitura del musical Cacao per a Dagoll Dagom, un treball que li va reportar el Premi Max de les arts escèniques el 2001.

També aposta l’edició per la música ballable de la Fundación Tony Manero, una altra formació molt veterana del panorama espanyol, fundada el 1997 i que ha passat en altres ocasions pels escenaris del país, la més recent, el 2016, per tancar la festa major de la capital.

El Jambo segueix fidel a la línia de portar bandes en plena eclosió del panorama català. En aquesta ocasió serà Anímic, fundada el 2003 i que s’emmarca en una barreja de sons que anuncien com dark-folk-pop. En aquests anys han publicat mitja dotzena d’àlbums, l’últim dels quals, Skin, editat el 2017.

També actuarà un cantautor molt present al país, El Sobrino del Diablo, que ha estat convidat en innombrables ocasions a La Fada Ignorant.

Del país

El gros del cartell, no obstant això, el protagonitza la música de factura andorrana. Alguns, ja quasi uns habituals de la trobada, com Els Pali, grup de flamenc fusió que s’està fent un bon forat als escenaris del país (i acaben de passar per l’Auditori Nacional, en la temporada que organitza el ministeri de Cultura), Love It o Four Flags, entre d’altres. També serà l’ocasió de presentar-se en directe per a una formació que ha iniciat els passos a Barcelona, però on un dels components –Alexis Rossell– és andorrà: Ominira. I hi haurà espai per a la proposta ludicofestiva de Punkers Love The 80’s, una de les bandes més divertides del panorama nacional.

Agrupacions corals –el Cor Gòspel Andorra i el Cor de Rock d’Encamp– i els esbarts del país seran també protagonistes de la proposta.

tracking