Art

La britànica Lilleby aborda la sostenibilitat des de la plàstica

‘Les sis sostenibles. Un nou moviment artístic’ es pot veure a La Buna

La britànica Lilleby aborda la sostenibilitat des de la plàsticaC. O.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les sis sostenibles. Un nou moviment artístic, de l’artista anglesa Jasmine Lilleby, es podrà veure fins al dia 13 vinent a la sala La Buna. La mostra aborda la temàtica de la sostenibilitat en una trentena de peces, la majoria de petit format i sobre paper amb aquarel·la, llapis i retoladors. L’originalitat de la proposta rau en el fet que la personalitat de l’artista es desplega en sis heterònims o autors diferents, segons el discurs en què pretén endinsar-se en cada moment.

Melou s’identifica amb la seva neboda i és l’expressió més naïf, tot i que parteix de la figura per acabar en l’explosió del gest. Un altre dels desdoblaments de la seva personalitat artística ve marcat pel pseudònim Willameena, en homenatge a William Turner, encara que els naufragis del pintor anglès s’han substituït per la preocupació envers el canvi climàtic. L’esperit minimalista i la filosofia de menys és més queden recollits als dibuixos que signa com M i la sèrie de Forrest, que il·lustra amb imatge i text com cal preparar-se per afrontar una estada a la muntanya. Finalment, Lady able i Galaxy sparkle completen el recorregut d’heterònims amb què juga la creadora per desplegar el discurs.

Lilleby va arribar a Ordino quan tenia encara només dos anys i va passar la infantesa a la parròquia, on se sent molt arrelada. “Des de petita vaig sentir la inspiració artística i ara ha estat el moment de recuperar-la”, explica l'artista, per afegir que “estic segura que el públic podrà connectar amb algunes de les vies d’exploració que presento, aquest és el meu desig amb aquesta exposició”.

tracking