Música

L'ONCA se sumarà als actes d'homenatge a Ràdio Andorra

L'ONCA se sumarà als actes d'homenatge a Ràdio Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ONCA serà present als actes que es preparen per commemorar el 80è aniversari de la primera emissió de Ràdio Andorra. L’orquestra nacional s’hi sumarà amb el tradicional concert als jardins de Casa de la Vall (el 26 de juny), una actuació que protagonitzarà el Quartet Sound Boulevard, un dels grups de petit format que integren músics de l’ONCA i dels quals precisament va partir la idea. Interpretaran un programa amb temes de rock i pop de les dècades que va estar en funcionament l’emissora.

La Fundació ONCA va presentar ahir una temporada –ja en marxa des del gener– que inclou també la incorporació de l’orquestra –en format cambra: quinze músics– al SaxFest. Si en anteriors edicions havien acompanyat els participants en la competició, enguany a més a més seran coprotagonistes d’una actuació que posarà damunt de l’escenari alguns dels solistes més destacats dels que passaran pel festival de saxo (Christophe Grèzes, Nikita Zimin,Jean-Denis Michat i Claude Delangle). El 17 d’abril, al Centre de Congressos d’Andorra la Vella.

A banda, la programació d’enguany inclou el tradicional cicle ONCA Bàsic, que desplega actuacions per les diferents parròquies, amb un total de set: Mozart en trio, pel Trio Goldberg; Històries de tres violoncels, pel Trio de Violoncels; Un viatge a deu mans de la península Itàlica a la Ibèrica, per 5AndCordes; Sonoritats, pel Duet Cello Sax; Un vespre amb Duo Divertiment i un repàs als clàssics del jazz i del swing que interpretarà Guillem Tudó, per acabar amb Un menú de cine, del Duo de Cine.

En marxa està ja el cicle Fronteres, al qual queden dues propostes (que s’ofereixen al Palau de la Música Catalana i al país): Fronteres del terror i de la guerra, amb la concertino directora Vera Martínez, i Músiques, nacions i fronteres.

A banda, els programes social i educatiu, com cada any.

tracking